Peste 100 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii vor fi concediaţi

Liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, luni, că actuala procedură de concediere colectivă declanşată este legală, în conformitate cu Codul Muncii.

 

 

„Am fost notificaţi, luni, de administratorul judiciar cu privire la intenţia de concediere colectivă a 134 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii, care îşi vor primi preavizele în 29 septembrie. De această dată, procedura de concediere este legală, în conformitate cu Codul Muncii. Angajaţi care vor fi trimişi în şomaj vor primi câte trei salarii compensatorii”, a spus Pascu.

 

 

Potrivit acestuia, în perioada următoare va încerca să aibă o discuţie cu conducerea Mechel Câmpia Turzii şi cu reprezentanţii administratorului judiciar pentru a afla care este situaţia combinatului.

 

 

Administratorul judiciar al combinatului Mechel Câmpia Turzii, care a intrat în insolvenţă în 17 aprilie, a dispus la începutul lunii iulie disponibilizarea a 148 dintre cei circa 360 de angajaţi ai societăţii, măsura fiind considerată atunci „ilegală” de către sindicat.

 

 

Tribunalul Comercial Cluj a admis, în 17 iulie, solicitarea sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii de anulare a procedurii de concediere a celor peste 140 de angajaţi ai combinatului şi a dispus anularea preavizelor acestora.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed