Peste 100 de elevi de la o școală din Brașov, la spital. Ce au mâncat

Peste 100 de elevi care învață la Școala Gimnazială 11 din Brașov le-au spus părinților că se simt rău. Simptomele ar fi apărut în urmă cu câteva zile la copii, care ar fi mâncat din preparatele puse la dispoziție de o firmă de catering.

„Simptomele sunt febră, vărsături, stări diareice. Au venit într-o stare generală mediocră, unii dintre ei au necesitat internare în spital, dar nici unul dintre ei nu este în stare gravă”, a precizat dr. Larisa Drăgan, director medical al Spitalului de Copii Brașov, potrivit radiobrasovfm.ro.

„Încă de joi au apărut primele cazuri reclamate de părinți, vineri a fost un număr și mai mare decât cel de joi, din spusele directorului. Joi au avut la masă, adusă de firma de catering, cașcaval pane, iar vineri – pește.

Dintre cei peste 700 de copii care sunt înscriși la afterschool, în momentul acesta sunt raportate 107 cazuri. Directorul unității a anunțat DSP-ul. Au trimis o mostră din produse pentru că au obligația legală să păstreze mostre din produsele alimentare aduse în fiecare zi. Ca și măsuri, au sistat cateringul pentru săptămâna viitoare. Așteaptă rezultatul analizelor”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov, Valentin Bucur.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed