Peste 13 miliarde de lei, alocate pentru construirea spitalelor

0

Se dau bani pentru construirea spitalelor! Peste 13 miliarde de lei vor fi alocate prin Programul Național de Investiții până în 2030 pentru realizarea de noi spitale. Acestea vor fi orășenești, municipale, de urgență. Banii vor fi folosiți și pentru dotarea și modernizarea unor unități sanitare.

Ministrul Sănătății a spus că pe lângă obiectivele deja în derulare, spitalele regionale de la Cluj, Iași și Craiova, centrele pentru mari arși din Capitală, Târgu Mureș și Timișoara și cele 27 de proiecte de investiții aprobate prin PNRR oferă o șansă de dezvoltare a infrastructurii spitalicești și în alte zone ale țării.

”Sumele maxime pentru care se poate face aplicația sunt diferite. 2 miliarde pentru spitalele din principalele centre din țară. 350 de milioane de lei pentru spitalele municipale și pentru spitalele orășenești 250 de milioane de lei. Într-un timp foarte scurt vom iniția o hotărâre de Guvern, care să stipuleze criteriile de eligibilitate. Avem o șansă să le alegem pe cele mai bune și să integrăm resursele din PNRR, din acest împrumut. Importantă este dezvoltarea cât mai uniformă a sistemului de sănătate la nivel național, pentru un acces echitabil la servicii”, a mai declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.