Peste 20 de morți și 28 de răniți după ce rușii au atacat cu rachete un convoi civil umanitar în Zaporojie

Oficialii ucraineni afirmă că 23 de persoane au fost ucise și 28 rănite într-un atac al forțelor ruse asupra unui convoi civil care părăsea orașul Zaporojie, relatează CNN.

„Inamicul a lansat un atac cu rachete asupra unui convoi umanitar civil la ieșirea din Zaporojie „, a declarat Oleksandr Starukh, șeful administrației militare regionale din Zaporojie, pe Telegram:

„Oamenii erau la coadă pentru a pleca spre teritoriul ocupat temporar, pentru a-și lua rudele, pentru a livra ajutoare”.

Imaginile și înregistrările video de la fața locului arată vehicule distruse și câteva cadavre pe șosea.

Ivan Fedorov, primarul orașului ocupat Melitopol, a declarat pe Telegram: „Oamenii părăsesc Zaporojie în fiecare zi pentru a-și sprijini rudele, pentru a livra medicamente vitale populației civile și pentru a se întoarce înapoi. Este imposibil deocamdată să numărăm măcar numărul de morți și răniți”.

Kyrylo Timoșenko, adjunctul șefului biroului președintelui, afirmă că un total de 16 rachete au fost lansate de forțele rusești în zona în care a fost lovit convoiul civil.

Timoșenko a declarat pe Telegram: „Potrivit informațiilor preliminare, 16 rachete au fost lansate cu ajutorul sistemului de rachete S-300. 23 de morți și 28 de răniți”.

„Patru lovituri cu rachete au fost lansate în zona pieței auto, precum și la punctul de concentrare a vehiculelor și a cetățenilor pentru plecarea/introducerea pe/din teritoriul temporar ocupat al Ucrainei. A fost o coloană de vehicule cu civili care se îndreptau spre teritoriul ocupat temporar pentru a-și lua rudele”, a declarat Timoșenko.

Forțele ruse folosesc frecvent rachete S-300 în conflictul ucrainean.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat pe Telegram un răspuns la atacul Rusiei asupra convoiului civil din Zaporojie, soldat cu 23 de morți și 28 de răniți.

„Statul terorist lansează rachete asupra populației civile din Zaporojie, Nikolaev și Dnipropetrovsk. Acesta atacă regiunile ucrainene de la lansatoare de rachete și drone. Ocupanții au tras 16 rachete într-o singură dimineață numai în districtul Zaporojie. Numai teroriștii totali pot face acest lucru, care nu ar trebui să aibă loc în lumea civilizată.

Inamicul se înfurie și caută să se răzbune pentru fermitatea noastră și pentru eșecurile sale. Îi distruge cu cinism pe ucrainenii pașnici, pentru că a pierdut tot ce este uman cu mult timp în urmă. Gunoaie însetate de sânge. Veți răspunde cu siguranță pentru fiecare viață ucraineană pierdută”, a scris Zelenski, în postarea pe Telegram.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed