Piața criptomonedelor va exploda în următorii ani!

 

Datele prezentate de simulatorul de tranzacționare a criptomonedelor Crypto Parrot indică faptul că valoarea pieței blockchain în instituțiile bancare și financiare este estimată să crească de cel puțin 15 ori între 2021 și 2026, de la 1,45 miliarde dolari la 22,46 miliarde dolari. În medie, se estimează că mărimea pieței va crește cu aproape 74% anual.

Raed Arafat anunță RĂZBOI total: Ne vedem în INSTANȚĂ

 

 

În 2022, dimensiunea pieței este de așteptat să atingă 2,52 miliarde de dolari, o creștere de 73,79% față de proiecțiile din acest an. Până în 2023, estimările indică faptul că dimensiunea pieței se va situa la 4,39 miliarde de dolari, în timp ce în 2024, valoarea va atinge 7,63 miliarde de dolari. În 2025, piața va fi estimată la 13,27 miliarde de dolari, reprezentând o creștere de 69,25% față de prognoza din 2024.

 

În ciuda potențialului regres din aspectul de reglementare, există un consens că tehnologia blockchain va permite băncilor și instituțiilor financiare să ofere servicii mai bune și mai multă securitate clienților.

George Simion se revoltă: Această guvernare este un sat FĂRĂ CÂINI

 

 

Creșterea preconizată a dimensiunii pieței este în concordanță cu popularitatea tehnologiei blockchain bazată pe beneficiile sale pentru sectorul bancar și financiar. Băncile și alte instituții financiare de vârf continuă să intensifice testele pentru a dezvolta tehnologie bazată pe blockchain pentru a rula unele dintre cele mai incomode procese ale acestora.

Testele se vor materializa probabil în următorii ani, oferind cazuri reale de utilizare, contribuind în schimb la creșterea dimensiunii pieței. Majoritatea soluțiilor aflate în cercetare acoperă întregul lanț de afaceri, de la procesele organizaționale interne până la client.

 

De ce băncile ar trebui să accepte tehnologia blockchain

 

Instituțiile financiare ar accepta tehnologia datorită nivelului ridicat de securitate pe care îl garantează. Registrele partajate pot asigura datele tranzacțiilor, reducând în același timp riscul furtului de informații despre tranzacții sau cel de deturnare a plăților.

În plus, blockchain îmbunătățește și calitatea datelor, deoarece permite accesul la date pe baza unor reguli și reglementări predefinite. Mai mult, tehnologia oferă spațiu pentru reconcilierea ușoară a tranzacțiilor. Acestea pot fi urmărite mai rapid în timp ce localizează prompt erorile.

Deși nu există o perspectivă uniformă a reglementării criptomonedelor la nivel global, susținătorii speră că diferite autorități vor legaliza activele digitale ca parte a sectorului financiar mai larg. Jucătorii din sectorul financiar vor paria probabil pe blockchain pentru a sprijini tranzacțiile cu criptomonede în viitor dacă sunt legalizați. În special, unele țări cercetează chiar versiuni digitale ale monedelor lor locale alimentate de blockchain și gestionate de bănci centrale.

Blockchain și obstacolul de reglementare

În ciuda optimismului cu privire la rolul blockchain-ului în industria bancară și financiară, problema obstacolelor de reglementare nu poate fi ignorată. Pentru a realiza întregul potențial al tehnologiei, toți jucătorii din întreaga lume trebuie să fie pe aceeași undă. Cu toate acestea, probabilitatea ca unele jurisdicții să interzică tehnologia îi va împiedica aplicarea pe scară largă.

În general, există multe avantaje legate de tehnologia blockchain în sectorul bancar. Nimic nu înseamnă că unele dintre beneficii nu sunt încă pe deplin explorate, deoarece mai multe cercetări sunt încă în curs. Cu toate acestea, se pare că există un consens că tehnologia blockchain permite băncilor și instituțiilor financiare să ofere servicii mai bune și mai multă securitate clienților.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed