x


 • EUR
  4.6569
  USD
  4.0889
 • 30° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  23 km/h
  Umiditate

  29%
  Presiune

  33999 hPa
string(7) "politic"

Plângere PENALĂ pe numele Vioricăi Dăncilă. Premierul, acuzat de înaltă trădare

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.05.2018, 13:43 | Actualizat: 17.05.2018, 13:43

Plângerea pe numele Vioricăi Dăncilă a fost depusă la Parchetul General. Potrivit unor surse „Adevărul“ motivele plângerii penale ar fi: înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Potrivit sursei citate, plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Pe această temă, între Guvernul condus de Viorica Dăncilă şi preşedintele ţării, Klaus Iohannis, nu a existat un dialog. Dăncilă şi Liviu Dragnea, şeful PSD, au fost cei care au anunţat intenţia de a muta Ambasada României din Israel.

Reacţiile liberalilor

„Nu vă pot da un răspuns acum. Sunt în Iaşi“, a fost singurul comentariu pe care l-a făcut Ludovic Orban pentru „Adevărul“

Întrebat de „Adevărul“, Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, a precizat: „Nu am cunoştinţă de un astfel de demers, dar cu siguranţă cred că motive ar fi pentru a face o astfel de acţiune. Motive ar fi de la dezinformarea preşedintelui, divulgarea de informaţii publice care nu trebuiau divulgate, uzurparea de calităţi oficiale. Sigur, se poate ajunge până la trădare, dacă ne uităm la modul cum înţeleg să facă politica externă, fără consultarea obligatorie şi legală a actorilor prevăzuţi de Constituţie“.