Planul Marshall al UE aduce României 714.000.000 €

UE va suporta cu zece procente mai mult din finanţarea proiectelor de dezvoltare regională din Grecia, Irlanda, Portugalia, România, Letonia şi Ungaria pentru redresarea acestora, au decis ieri eurodeputaţii, în plen, la Bruxelles. Cele şase guverne vor avea de susţinut un efort semnificativ mai mult la cofinanţarea proiectelor europene. Beneficiarii priectelor vor avea de suportat acelaşi procent din finanţare ca şi până acum.

 

Comisia Europeană a propus în vara acestui an o măsură excepţională prin care „să injecteze bani” în economiile a şase state care vor contribui, din 2012, din bugetele naţionale, cu doar 5% din finanţarea proiectelor europene, faţă de 15% cât trebuie să aloce în prezent. În total, ajutorul este estimat la 2.200 de milioane de euro.

 

Comisia Europeană a numit măsura „un Plan Marshall” de relansare economică pentru ţările care se confruntă cu dificultăţi de lichidităţi şi care beneficiază de asistenţă financiară din partea UE. Aprobarea acestei propuneri înseamnă pentru România alte 714 milioane de euro care pot fi folosite imediat din fonduri europene, şi nu din bugetul naţional. Citeste materialul integral pe Adevarul.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed