Planul ministrului Petre Daea: „Se poate obţine un cârnat în faţa clientului”

 

Familia Istrate creşte – în Fundata, judeţul Braşov – câteva sute de oi, vaci şi porci din carnea cărora face slănină, cârnaţi şi pastramă. Pentru că în zona nu există niciun abator autorizat, fermierii se plâng ca trebuie să ducă animalele 50 de kilometri ca să le sacrifice iar asta le creşte cheltuielile.

 

“Putem să ajungem şi la 50 de lei pentru cap de oaie, cu transport cu tot… ne termină ca a crescut foarte mult preţul combustibilului”, spun ei.

 

Pentru a evita aceste costuri – care fac că preţul cărnii să crească şi cu 20 la sută – o asociaţie de fermieri din Braşov a investit 50 de mii de euro într-un abator mobil. Instalaţia, autorizată sanitar- veterinar, are spaţiu de sacrificare, camera de tranşare şi încăpere frigorifică dar şi o rulotă cu vitrină pentru vânzare, scrie ProTV.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed