Plata facturilor Hidroelectrica prin aplicaţie sau pe site, pe cale să devină realitate

Hidroelectrica, liderul în producția de energie electrică cu o bază extinsă de aproape 600.000 de clienți, inclusiv IMM-uri, a inițiat un proces de licitație pentru achiziționarea serviciilor de plată cu cardul pentru aplicația mobilă iHidro și platforma sa online.

În toamna anului precedent, compania de stat a lansat aplicația iHidro, însă nu includea opțiunea de plată online cu cardul pentru facturi. Pentru a remedia această deficiență, Hidroelectrica a demarat o licitație deschisă la începutul lunii precedente, primind în intervalul respectiv trei oferte conform datelor publicate recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Ofertele provin de la trei furnizori: Netopia Financial Services, PayU și Europayment Services (în colaborare cu CEC Bank). Unul dintre potențialii ofertanți a solicitat informații despre statistica anuală a plăților pentru topul băncilor, iar datele furnizate de Hidroelectrica indică faptul că, în primele trei luni ale anului curent, majoritatea plăților au fost efectuate de clienții Băncii Transilvania (46%), BCR (25%), BRD (9%), Raiffeisen (9%), Unicredit (8%) și CEC Bank (3%).

Producătorul de energie a specificat că există, de asemenea, un cont deschis pentru tranzacții IBAN-IBAN între bănci. „Tranzacțiile din acest cont ar putea fi parțial migrare către plățile cu cardul, fără a exista o garanție din partea Hidroelectrica cu privire la volumul migrării. Acest cont primește plăți de la clienții mari consumatori de energie care nu sunt eligibili pentru plată cu cardul”, a subliniat Hidroelectrica.

Ce vor face noile instrumente de plată

Noile instrumente de plată pe care intenționează să le implementeze vizează în special segmentul casnic, cu sute de mii de facturi și valori mici care sunt adecvate pentru plata cu cardul bancar. „Pentru facturile cu sume mai mari, în special cele de la clienți non-casnici, vor fi utilizate în continuare sistemele de plată tradiționale, cum ar fi transferul bancar, plățile periodice etc.”, a adăugat compania.

Valoarea totală estimată a contractului licitat este de peste 3,72 milioane de lei (fără TVA), reprezentând un comision pe tranzacție de 0,42% plus TVA. Orice ofertă care depășește aceste valori va fi respinsă. Contractul licitat are o durată de 12 luni.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 8 mai 2024, când a avut loc și deschiderea acestora conform hotnews.ro.

Hidroelectrica, cel mai important producător de energie electrică din România, a lansat aplicația mobilă iHidro pentru aproape 600.000 de clienți. Prin intermediul aplicației iHidro, disponibilă atât în App Store cât și în Google Play, clienții pot efectua plăți mai rapid, pot accesa istoricul facturilor, verifica soldul și transmite indexul lunar, precizează hotnews.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed