Plecare-șoc de la SpaceX. Tom Ochinero părăsește compania lui Musk

Unul dintre directorii executivi ai SpaceX, Tom Ochinero, părăseşte compania spaţială a lui Elon Musk, o plecare rară la nivelul conducerii de vârf, transmite CNBC.

Tom Ochinero, vicepreşedinte senior pentru afaceri comerciale, a demisionat luni, au declarat pentru CNBC persoane familiare cu problema.

Ochinero pleacă pentru a se ocupa de o problemă medicală de familie, potrivit acelor persoane, care au cerut să nu fie numite.

SpaceX nu a răspuns solicitării CNBC de a comenta despre plecarea lui Ochinero.

Ochinero, la fel ca mulţi dintre cei aproximativ zeci de directori seniori ai SpaceX, lucrează la companie de mai bine de un deceniu.

El şi-a început cariera la SpaceX ca inginer, ajutând la proiectarea conului din vârful rachetelor Falcon 9 şi Falcon Heavy.

De când a preluat conducerea vânzării de rachete SpaceX şi zboruri de astronauţi în 2019, mandatul lui Ochinero a inclus extinderea constantă a cotei de piaţă a companiei în lansarea sateliţilor comerciali, precum şi mai multe oferte pentru zboruri spaţiale cu echipaj privat.

Ochinero a fost ”personal responsabil pentru venituri anuale de peste un miliard de dolari” la SpaceX, potrivit unei biografii prezentată la o conferinţă din industria spaţială, la sfârşitul anului trecut.

El a raportat preşedintelui şi directorului de operaţiuni al companiei, Gwynne Shotwell.

Stephanie Bednarek, directorul senior al vânzărilor de lansări comerciale al SpaceX, este selectată să preia rolul lui Ochinero în cadrul companiei, au declarat surse pentru CNBC.

Plecarea lui Ochinero vine în timp ce compania se pregăteşte pentru cel de-al treilea zbor de testare al rachetei Starship de următoarea generaţie şi îşi extinde activitatea de internet prin satelit Starlink. Compania şi-a stabilit deja aproape un monopol pe piaţa de lansare a sateliţilor din SUA, datorită rachetelor sale Falcon şi a luptei rivalilor pentru a concura cu rachete operaţionale.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed