AcasăEconomiePNL ameninţă cu comisie parlamentară de evaluare a activităţii ANRE pe ultimul...

PNL ameninţă cu comisie parlamentară de evaluare a activităţii ANRE pe ultimul an şi, dacă este cazul, o comisie parlamentară de anchetă / ANRE trebuie să devină o instituţie in serviciul românilor, nu un sanatoriu al rentierilor de lux

”În toată nebunia ultimelor zile privind facturile la energie, mă surprinde tăcerea ANRE. Ei ar fi cei mai în măsură să răspundă şi să ne lămurească în legătură cu cazurile de încălcare a legii de plafonare şi compensare a preţurilor. Am de gând să le propun colegilor din Parlament comisie de evaluare a activităţii ANRE pe ultimul an şi, dacă este cazul, comisie parlamentară de anchetă, pentru a vedea cum ANRE şi-a exercitat atribuţiile de supraveghere a modului în care companiile de profil au aplicat prevederile Legii privind plafonarea preţurilor la energie şi compensarea facturilor”, a scris Gheorghe Pecingină, deputat de Gorj, pe Facebook. 

 

Ela afirmă că, în tot acest scandal, ”cel mai puţin vorbesc exact cei care ar trebui să vorbească cel mai mult, pentru că au cea mai mare responsabilitate în domeniu: domnii de la ANRE.”

 

”Această instituţie, aflată sub control parlamentar, are printre obiectele de activitate: monitorizarea aplicării reglementărilor obligatorii la nivel naţional necesare funcţionării sectorului şi pieţei energiei electrice, termice şi a gazelor naturale în condiţii de eficienţă, concurenţă, transparenţă şi protecţie a consumatorilor. Exact aceste obiective par să fi fost date uitării de ANRE în privinţa aplicării legii de plafonare şi compensare a facturilor la energie. ANRE trebuie să devină o institutie in serviciul românilor, nu un sanatoriu al rentierilor de lux”, mai spune liberalul. 

 

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat miercuri că a a declanşat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică şi gaze naturale, pentru a verifica respectarea obligaţiei privind emiterea de facturi care să cuprindă informaţii corecte, transparente, clare şi complete, dar şi respectarea obligaţiei de emitere a facturii cu decontul final de lichidare în cazul schimbării furnizorului.

 

 

Ultimele Articole