AcasăEconomiePNL nu s-a opus supraimpozitării pensiilor speciale, premierul a cerut însă să...

PNL nu s-a opus supraimpozitării pensiilor speciale, premierul a cerut însă să se vină cu o soluţie legală / Suntem obligaţi prin PNRR să aplicăm cota unică şi să renunţăm la excepţii / Modificările la Codul fiscal, puse astăzi în transparenţă

Potrivit surselor, o discuţie între premier şi PSD a avut loc inclusiv în această dimineaţă, pe pachetul de măsuri de modificare Codului Fiscal.

Proiectul urmează să fie publicat astăzi de MInisterul de Finanţe, iar guvernul va avea o ultimă discuţie, cu cei afectaţi de aceste măsuri, înainte de adoptarea lui, cel mai probabil săptămâna viitoare. Î

n privinţa supraimpozitării pensiilor speciale, cerută insistent de PSD, premierul şi PNL nu s-au opus acestei măsuri, în coaliţie, însă şeful Executivului a cerut o soluţie legală astfel încât această decizie să nu pice la controlul de constituţionalitate.

În privinţa cotei unice, România este obligate, prin PNRR, să aplice cota unică şi să renunţe la excepţii, au spus sursele guvernamentale. De altfel, potrivit aceloraşi surse, România are cea mai mică colectare de la nivel european: 26%, pe TVA, iar creşterile de colectare la TVA pe anul trecut au fost de 8,4%.

Printre măsurile din Codul Fiscal se află impozitarea jocurilor de noroc, astfel: cu 10% pentru câştigurile sub 3000 lei, cu 20% – pentru câştigurile între 3000 – 10 000 lei şi cu 40%, ce depăşeşte 10 000 de lei.

O altă măsură se referă la TVA de 5% pentru locuinţele cumpărate cu o valoare de maximă de 600.000 de lei şi o suprafaţă de cel mult 120 metri pătraţi. În varianta iniţială, suprafaţa era de 80 de mp.

Sursele au mai arătat că sistemul de impozitare nu va fi modificat în următorii trei ani.

Ultimele Articole