Polițiștii ucrainieni au descoperit o groapă comună la Slaviansk

„Ştim că există şi alte gropi ca aceasta în oraş, dar nu ştim unde (se află), iar aceasta este prima pe care o deschidem”, a declarat Anton Gheraşcenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne, care a prezidat o ceremonie la faţa locului joi.

 

„Ştim că aici au fost îngropaţi, în groapa comună, patru protestanţi nevinovaţi care au fost torturaţi de către rebeli”, a continuat el.

 

„La 8 iunie ei au fost răpiţi la ieşirea de la slujba de duminica. Rebelii i-au capturat şi nimeni nu a mai auzit de ei după aceea. Potrivit informaţiilor mele, au fost ucişi în noaptea următoare”, a declarat Gheraşcenko.

 

Autorităţile de la Kiev, care anchetează asupra dispariţiei unor locuitori după ce au preluat controlul asupra oraşului, la începutul lui iulie, afirmă că în groapă s-ar putea afla aproximativ 20 de cadavre, inclusiv ale unor combatanţi rebeli.

 

Primele patru cadavre scoase din groapa comună joi urmează să fie transportate în vederea efectuării unor analize ADN.

 

Potrivit unui raport al Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului de la jumătatea lui iunie, zeci de opozanţi reali sau „imaginari” au dispărut şi au fost supuşi torturii în oraşe aflate sub controlul rebelilor.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed