Polițiști cu parfum de ȘPAGĂ. Contrabandă cu parfumuri contrafăcute, cu ajutor de la oameni ai legii

Potrivit unor surse citate de Realitatea Plus, aproape un sfert din șpagă ar fi ajuns la oamenii legii, în vreme ce un inspector vamal ar fi încasat sume de două ori mai mari decât polițiștii la un loc. Gruparea ar fi adus ilegal în România 500 de mii de parfumuri contrafăcute, iar prejudiciul se ridică la 25 de milioane de euro.

 

 

Ortodocşii şi catolicii ar putea sărbătorii Paștele la aceeași dată an de an. Sunt discuții despre asta

 

 

Jumătate din sumă ar fi ajuns la un inspector vamal, iar restul celor implicați ar fi primit câte 10%.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada mai 2020 – februarie 2021, pe raza municipiilor Constanța şi București, și-a desfășurat activitatea un grup infracțional organizat cu ramificații internaționale, specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și de corupție în formă continuată.

 

 

Mai multe persoane au fost injectate cu seringi goale. Ele trebuiau să se vaccineze cu Johnson & Johnson

 

 

Grupul infracțional a fost format din cetățeni turci și mai mulți cetățeni români, printre care și un comisar șef de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, un agent șef principal de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, un inspector vamal din cadrul DGFP Galați – Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud și doi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța.

 

Astfel, liderii grupului infracțional organizat au asigurat introducerea pe teritoriul României, prin sustragere de la controlul vamal, a unor produse contrafăcute reprezentând circa 585.620 de parfumuri purtând însemnele distinctive ale unor brand-uri de lux.

 

Parfumurile contrafăcute au fost disimulate în containere, prin metoda „capac”, în cadrul unor operaţiuni de import aparent legale, având ca obiect declarat cuptoare electrice provenite din Republica Turcă.

 

Operațiunile de import prin care au fost mascate actele de contrabandă au fost derulate în numele unor societăți comerciale, în baza unor declarații vamale de import, ce au fost depuse la Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud.

 

Introducerea în țară a produselor contrafăcute s-a realizat în baza înțelegerii prealabile stabilite de către cetățenii turci cu doi inspectori vamal, care au asigurat efectuarea unor controale necorespunzătoare, astfel încât să nu fie semnalate produsele ascunse în interiorul containerelor.

 

Totodată, gruparea a beneficiat și de sprijinul unui declarant vamal care a dus la îndeplinire formalitățile vamale în mod necorespunzător, fără a informa conducerea.

 

Produsele de contrabandă au fost distribuite sau destinate distribuirii către clienți din România și din alte țări ale Uniunii Europene, valoarea acestora, în cazul comercializării ca parfumuri de marcă, fiind estimată la aproximativ 25 milioane euro.

 

articolul integral aici:

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed