Polo: România a pierdut meciul cu SUA. Pe ce loc s-a clasat, la Campionatul Mondial de la Doha


La Campionatul Mondial de polo pe apă de la Doha, echipa națională a României a ocupat locul 10, după ce a suferit o înfrângere în fața Statelor Unite cu scorul de 13-9 (5-2, 2-2, 3-4, 3-1), într-un meci pentru stabilirea pozițiilor 9-10, desfășurat joi.

Deși tricolorii au deschis scorul, americanii au preluat controlul jocului încă din primul sfert, conducând cu 5-2 la finalul acestuia. Chiar dacă România a reușit să se apropie la un gol (4-5), echipa SUA a menținut un avantaj de cel puțin două goluri pe tot parcursul meciului, obținând victoria cu scorul final de 13-9.

Pe lista marcatorilor pentru echipa antrenată de Bogdan Rath s-au regăsit nume precum Vlad Georgescu (4 goluri), David Belenyesi (2), Andrei Ţepeluş (1), Andrei Prioteasa (1) și Silvian Colodrovschi (1).

Golurile pentru echipa Statelor Unite au fost înscrise de Max Irving (3), Alex Bowen (3), Alexander Obert (2), Johnny Hooper (1), Luca Cupido (1), Ben Hallock (1), Dylan Woodhead (1) și Chase William Dodd (1).

Reprezentativa SUA s-a clasat pe locul 7 la Mondialul din 2023, a ocupat locul 6 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la Cupa Mondială din anul precedent, desfășurată la Los Angeles, a câștigat medalia de bronz.

În schimb, tricolorii au ocupat locul 8 la Campionatul European din Croația, luna trecută. Cea mai bună performanță a României la Campionatul Mondial rămâne locul 5 din 1975, ultima lor apariție la această competiție datând din 2013, când au ocupat locul 13.

Franța, Ungaria, Grecia, Spania, Japonia, SUA, Australia și Africa de Sud erau deja calificate pentru Jocurile Olimpice din 2024. Primele patru echipe clasate la Mondial, care nu erau deja calificate la Olimpiadă, și-au asigurat locurile la Paris: Serbia, Muntenegru, Croația și Italia.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed