x


  • EUR
    4.8700
    USD
    3.9468
string(8) "companii"

Pop Engineering – un jucător de top pe piața de instalații electrice industriale

Pop Engineering a avut o dezvoltare sănătoasă din punct de vedere economic, ajungând în 2018 la o cifra de afaceri de 1, 4 milioane de euro și crescând la 2,7 milioane de euro în 2019.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 21.10.2020, 13:52

În vremurile dificile pe care le parcurgem, puțini sunt antreprenorii români care fac tot posibilul din imposibil, cu succes, pentru a-și păstra angajații și contractele funcționale.

Unul dintre tinerii care merită toată admirația pentru acest lucru este omul de afaceri Felician Pop, care își consideră echipa cu care lucrează, o adevărată familie.

 

Trădare pe scena politică! PSD-ul l-a furat înainte de alegerile parlamentare

 

Înființată în 2015, compania Pop Engineering este “un copil născut din dragoste, de care au grijă 50 de angajați, profesioniști și motivați, împreună cu care am reușit să ajungem la o cifra de afaceri de peste 13 mil. lei”, povestește antreprenorul Felician Pop, a cărui poveste este fascinantă.

Pianist în copilărie, rocker adevărat, tată responsabil și totodată motociclist înverșunat, care pleacă în explorarea lumii pentru a-și încarcă bateriile, Felician Pop ne povestește cum a pornit afacerea care îi poartă numele.

 

Virgil Musta cere STARE DE URGENȚĂ: Trei săptămâni sunt suficiente

 

“Eram la o spălătorie de mășini și m-a auzit proprietarul spalatoriei zicandu-i la telefon unui priten că eu pot să fac și lucrarea aia și pe cealaltă, am și echipa, mă bazez pe oameni buni. A venit la mine și mi-a spus că îmi plătește el actele de deschidere a firmei, numai să mi-o fac, pentru că are și el câteva lucrări și l-am convins din conversația cu prietenul meu că eu sunt omul potrivit. Nici nu știam că ma ascultă. Așa m-am făcut antreprenor, prima dată în 2007.” povestește Felician.

 

“Cel mai de preț atu al nostru sunt angajații”

 

Întrebat ce îi deosebește pe ei de concurență, businessman-ul răspunde fără să ezite: “Promptitudinea, adaptabilitatea și prețurile corecte, însă cred că cel mai de preț atu al nostru sunt angajații cu experiență,. Mai mult, noi ne mândrim cu soluții inovatoare”.

În ultimii ani, compania a avut o dezvoltare sănătoasă din punct de vedere economic, ajungând în 2018 la o cifra de afaceri de 1, 4 mil euro și crescând la 2,7 mil. euro în 2019.

În aceste vremuri incerte, în care efectele pandemiei se simt deja la nivel economic, Pop Engineering a făcut eforturi pentru a-și păstra angajații, plătindu-le în continuare salariile, pentru a nu pierde oamenii calificați și competenți. “Forță de muncă este foarte importantă în acest domeniu. Dacă nu știi să îți motivezi oamenii, migrează imediat de la o firma la altă, alergând după o față morgana care promite paradisul…Din păcate, deși nouă ne-a scăzut dramatic cifra de afaceri în 2020 cu 70 %, ne-am luptat să ne păstrăm oamenii”.

Traseul personal și profesional al lui Felician este întortocheat, contrastant și fascinant. De la locul 1 faza pe țară la pian s-a îndreptat brusc către Secția de Informatică la Liceu, continuându-se cu Facultatea de Știință Calculatoarelor la Sibiu și ulterior cu un job de IT-ist. Într-o zi însă și-a dat seama că lui îi place să fie liber, iar jobul de birou nu este pentru el, așa că s-a angajat în construcții, iar în doar 3 săptămâni s-a trezit șef peste 180 de angajați, la doar 25 ani.

Printre avantajele vieții de antreprenor, Felician Pop enumeră: “Am timp să străbat țară în lung și în lat pe motor sau cu rulotă, dar cel mai mare avantaj cred că este că am timp mai mult să plec în vacanțe cu fetiță mea”.

 

Ce face Pop Engineering?

– Instalații electrice industriale de joasă tensiune

– Proiectare, instalare, intreținere instalații electrice

– Execuție instalații electrice civile și industriale

– Confecționare tablouri electrice

– Automatizări

– Proiectare, instalare și mentenanță sisteme efracție CCTV incendiu

– Implementarea și execuția sistemelor de stingere a incendiilor

– Sisteme de sprinklere și drenkere

– Hidranți interiori și exteriori

– Grupuri de pompare

– Bazine de incendiu

– Execuție sisteme de desfumare și presurizare

– Sisteme extracție și evacuare gaze fierbinți

– Presurizări sas-uri și case de scară

– Montaj tubulatură rezistentă la foc

– Conectare și implementare automatizări necesare funcționalității întregului sistem

– Mentenanță și instruire

 

Clienți

Printre clienții cei mai relevanți pentru care Pop Engineering a executat lucrări de referință se numără și Mall Veranda, Mall Sun Plaza, Valleta Residence, Timken Company – West Park Ploiești, Prysmian Group,  Michelin Group, Philip Morris Internațional, Rockwool, Clădirea de birouri Hattrick Office Building Sibiu, Stadionul de Rugby de la Arcul de Triumf din București etc.

Privind planurile pentru 2021, Felician Pop este reținut.

“Având în vedere că la începutul pandemiei ni s-au anulat 3 lucrări mari, care ne-au cam zdruncinat întregul an, sunt reticent în ceea ce privește viitorul apropiat și cred că această este o atitudine sănătoasă în mediul nostru de afaceri. Cu toate acestea îmi păstrez încrederea și speranța că vor veni și vremuri mai bune”, încheie fondatorul și directorul Pop Engineering.