Povestea Timeei. De pe tatami, la Academia de Poliție! 

Timeea Ștefănescu este una dintre cele mai medaliate sportive din lotul național de kempo. Puștoaica de 17 ani din Lupeni a cucerit patru medalii de aur la Campionatul mondial din acest an și o centură K1. Fata a terminat clasa a XI cu a doua medie din școală, se pregătește pentru BAC-ul de anul viitor și pentru admiterea la Academia de Poliție. 

Federația română de Kempo dă campioni mondiali pe bandă rulantă, iar cel mai nou nume sonor este cel al Timeei Ștefănescu, o tănără de 17 ani originară din Lupeni.  

Sportiva, multiplă medaliată la nivel continental, a reușit să clucereasă nu mai puțin de patru medalii la Mondialul din Portugalia, dar și o centură la K1. 

„La Campionatul mondial am participat la 4 probe, Full Kempo, Submission, Semi Kempo, Knockdown, am cucerit aurul la fiecare, Am participat si la Kempo K1 Open Cup și am obținut centura. Mă așteptam să iau măcar o medalie de aur, pentru că am încredere în mine și știu ce pot să fac, dar să iau atâtea medalii … a fost  o surpriză și pentru mine” – Timeea Ștefănescu, multiplă campioană mondială la kempo 

Luptătoarea a terminat clasa a XI cu o medie foarte bună și și-a decis viitorul: vrea să devină politistă. 

„ Când voi termina liceul vreau să mă duc la Academia de Poliție, iar în paralel aș vrea să devin antrenor de kempo. Tatăl meu a fost jandarm, el mă încurajează înspre acest domeniu. M-am apucat deja să învăț pentru Academie, fac meditații la română și istorie, învăț și pentru BAC „ – Timeea Ștefănescu, multiplă campioană mondială la kempo 

Sportul și ocupă aproape tot timpul campioanei mondiale, dar cu toate astea a găsit o metodă prin care reușește să aibă rezultate bune și la învățătură. 

„Niciodată nu s-a pus problema să aleg între școală și sport, învăț foarte bine, sunt a doua din clasă, ca medie generală. Sunt zile în care înainte de antrenament stau cu foile sau caietele după mine în sală și învăț” – Timeea Ștefănescu, multiplă campioană mondială la kempo. 

Timeea a început să facă acest sport dintr-o ambiție și spune că nu este deloc o fire conflictuală. Dimpotrivă! 

„Fratele meu a fost primul care a practicat acest sport și tot ce făcea la antrenamente exersa pe mine acasă, așa că am decis să încerc și eu și așa m-am apucat de kempo. Nu sunt genul de persoană bătăușă, stau mereu în banca mea și îmi văd de treabă” – Timeea Ștefănescu, multiplă campioană mondială la kempo. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed