x


  • EUR
    4.8316
    USD
    4.0780
string(16) "instant-articles"

Povestea TRISTĂ a trenurilor olandeze care n-au mai ajuns în România

După ce în urmă cu doi ani a cumpărat ultimele trenuri diesel care au circulat în Olanda, operatorul privat Ferotrans Iaşi a rămas fără ele.

Autor: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 16.10.2019, 8:16

Ultimele trenuri diesel ale Căilor Ferate Olandeze, care ar fi trebuit să ajungă în România încă de anul trecut, au fost repuse acum în posesia olandezilor. Măsura dispusă de instanţa olandeză este însă una provizorie, necesară pentru ca trenurile să fie mutate în altă parte în Ţara Lalelor, din motive de interes naţional. Rămâne de văzut dacă în final cumpărătorul român le va mai recupera şi va reuşi să le aducă în ţară.

 

După ce în urmă cu doi ani a cumpărat ultimele trenuri diesel care au circulat în Olanda, operatorul privat Ferotrans Iaşi a rămas fără ele.

 

Şi asta pentru că o instanţă din Utrecht, Olanda, a admis cererea vânzătorului Căile Ferate Olandeze – Nederlandse Spoorwegen (NS), de reintrare în posesia trenurilor, potrivit presei din Țara Lalelelor.

 

Surse apropiate Ferotrans Iaşi au spus pentru ECONOMICA.NET că această decizie este una provizorie şi că va fi atacată mai departe de către operatorul român.

 

Potrivit lor, măsura a fost dispusă pentru ca trenurile să fie mutate în altă parte, întrucât locul unde sunt depozitate acum în Olanda urmează să fie reabilitat. Mai mult, operatorul român poate oricând să pună sechestru pe aceste trenuri până la finalizarea procesului, dacă doreşte, au mai spus sursele noastre.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET