Premierul Cîțu MINIMALIZEAZĂ uciderea celui mai mare urs din România

Florin Cîțu a declarat la finalul ședinței de guvern referitor la împușcarea ursului Arthur, despre care asociațiile de mediu spun că era cel mai mare urs din România, că așteaptă rezultatele anchetei în curs.

Cîțu, despre urs: Se pare că nu era cel mai mare urs

„Am avut o discuție cu domnul ministru, înțeleg că există o anchetă, vom vedea care sunt rezultatele. Se pare că nu toate informațiile din spațiul public sunt corecte. Se pare că nu este cel mai mare urs, vom vedea care sunt concluziile anchetei”, a declarat Cîțu, întrebat despre ursul vânat de un prinț din Austria.

Suspiciune de braconaj în cazul ursului Arthur

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat miercuri la Digi24 că braconajul este principala suspiciune în cazul ursului Arthur, împușcat pe un fond de vânătoare din Covasna, în locul unei ursoaice care provoca pagube în gospodăriile oamenilor. Berceanu a enumerat mai multe indicii care ridică semne de întrebare: de la confundarea unei ursoaice cu un mascul-alfa, până la graba cu care s-a decis împușcarea ursului.

Prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstei ar fi ucis ursul

Prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein ar fi venit în România în luna martie, și, contra unei taxe de 7.000 de euro și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula. În schimb, prințul nu a omorât ursoaica vizată, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților.

Citește și: Noutatea pe care toți șoferii trebuie să o știe legat de RCA

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed