Premierul spaniol va da explicaţii Parlamentului cu privire la situaţia ţării şi scandalul de corupţie

„Mă voi prezenta în faţa Parlamentului pentru a da toate explicaţiile” privind situaţia ţării, la sfârşitul lunii iulie sau la începutul lunii august, a declarat Mariano Rajoy pentru presă.

 

Aceste explicaţii se vor referi la „situaţia economică din ţară însă şi la situaţia politică şi voi vorbi despre subiectul care vă interesează”, a adăugat el, întrebat cu privire la atitudinea pe care intenţionează să o adopte faţă de scandalul „afacerii Barcenas”.

 

Opoziţia, condusă de Partidul socialist, cere cu insistenţă ca premierul conservator să dea explicaţii în faţa Parlamentului, după ce numele său a apărut într-o listă de beneficiari presupuşi ai sumelor de bani vărsate de fostul trezorier al partidului său, Luis Barcenas.

 

„Vreau să dau explicaţii Parlamentului, să povestesc ceea ce s-a întâmplat şi să prezint versiunea mea, ceea ce cred că toţi cetăţenii au nevoie”, a declarat acesta.

 

Mariano Rajoy, care a negat mereu că s-a atins de bani, a afirmat lunea trecută că nu va demisiona aşa cum cere opoziţia.

 

Aceasta, în lipsa unor explicaţii publice, ameninţă să prezinte o moţiune de cenzură, care ar avea şanse mici de reuşită, ţinând cont de majoritatea parlamentară de care dispune Mariano Rajoy, însă care ar putea fi dezastroasă în termeni de imagine.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed