Premierul Vietnamului, vizită oficială în România. Se va semna un memorandum de cooperare economică

0

Premierul vietnamez, Pham Minh Chinh, va efectua o vizita oficială în România, în perioada 20-22 ianuarie, ocazie cu care va avea loc un Forum economic bilateral, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. Cu această ocazie va fi organizat și un Forum economic bilateral.

”Luni, la un nivel de vizită oficială cu protocolul aferent vom fi gazdele vizitei unei delegații conduse de prim-ministrul vietnamez, Pham Minh Chinh delegație din care fac parte miniștrii Investițiilor, Comerțului, Educației, ministrul Științei și Tehnologiei și guvernatorul Băncii Naționale”, a declarat Mihai Constantin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, cu ocazia primirii oficiale a delegației, va avea loc un Forum economic bilateral și vor fi semnate mai multe documente puse în cadru de un Memorandum de cooperare economică și culturală aprobat, joi, în ședința de guvern.

”În marja Forumului Economic, se intenționează semnarea unui Memorandum de Înțelegere pentru promovarea cooperării în domeniul afacerilor și definirea unor domenii economice de interes între Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România și Ministerul Industriei și Comerțului din Republica Socialistă Vietnam. Acest Memorandum de înțelegere are caracterul unei scrisori de intenție care nu creează, modifică sau stinge drepturi și obligații juridice și va fi îndeplinit în conformitate și în limita cadrului legal incident”, prevede documentul.

Memorandumul, inițiat de Ministerul Economiei, vizează colaborarea în domenii de interes reciproc, precum: Întreprinderi mici și mijlocii, Industria farmaceutică, Agricultură, Industria IT, Energie regenerabilă și Construcții/imobiliare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.