Preţurile petrolului au scăzut

Au scăzut prețurile petrolului. Mai exact, preţurile petrolului au scăzut uşor luni, după atacul din weekend al Iranului asupra Israelului, al cărui efect a fost sub aşteptări şi a temperat temerile legate de ofertă, şi date economice din Statele Unite, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent pentru livrarea în iunie au scăzut cu 35 de cenţi, sau cu 0,4%, până la 89,54 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referinţă în SUA, pentru livrarea în luna mai, au scăzut cu 25 de cenţi pe baril, sau cu aproximativ 0,3%, la 85,41USD pe baril.

Preţurile petrolului au scăzut în timpul tranzacţiilor cu peste 1%, înainte ca declinul să se atenueze după ce Reuters a scris, citând o sursă guvernamentală, că premierul Benjamin Netanyahu şi-a convocat cabinetul de război pentru a doua oară în mai puţin de 24 de ore.

Valorile de referinţă ale petrolului au crescut vineri, în aşteptarea atacului de răzbunare al Iranului, preţurile crescând la cel mai ridicat nivel din octombrie.

Atacul Iranului a implicat peste 300 de rachete şi drone şi a fost primul împotriva Israelului efectuat de o altă ţară în mai bine de trei decenii, stârnind temeri cu privire la un conflict regional mai larg, care va afecta traficul de petrol prin Orientul Mijlociu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed