Primul câștigător al MasterChef a ajuns director mare. În ce a investit cei 50.000 de euro de la Pro TV

Petru Buiuca a fost primul câștigător al MasterChef, primul concurs culinar de anvergură intrat în evantaiul televiziunilor noastre (Pro Tv).

S-a întâmpat în urmă cu 12 ani, tânărul bucătar plecând acasă cu marele premiu de 50.000 de euro. Premiu unanim oferit de chefii debuntanți în televiziune, Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu.

Banii, o mică avere în acea perioadă i-au folosit lui Petru Buiuca pentru a-și continua drumul său culinar după recunoașterea de la Master Chef. Și-a deschis primul studio de gătit din Capitală, Hot Cooking Studio și a devenit imagine a unei rețele de supermarketuri care s-a promovat intens în România prin spectacole muzicale și culinare

Câțiva ani, nu a dus lipsă de pasionați ai artei culinare. În 2015 a închis micul business pentru a pune bazele unei firme de consultanță pentru evenimente private, în special meniuri și locații pentru nunți. ”Ideea mi-a venit după ce câteva cunoştinţe au început să-mi ceară astfel de sfaturi şi am înţeles câtă nevoie au tinerii care se căsătoresc de aşa ceva. Ca să nu se mai streseze ei cu detaliile acestea, de acum pot răspunde eu ce garnitură merge cel mai bine la friptura de porc şi ce peşte să aleagă. Totodată, îi pot ajuta să facă cea mai bună alegere urmărind raportul calitate-preţ, pentru a se încadra într-un anumit buget, sau chiar le pot indica restaurantele potrivite”, spunea Petru Buiuca.

Aventura sa în domeniul culinar a luat sfârșit în 2017 când a acceptat un post bun la un lanț de supermarketuri prezente și pe piața românească. Unde, profesional, bucătarul constanțean a avut parte de o evoluție mare în sistemul de funcții ale multinaționalei: Manager de Lanț de Aprovizionare, Manager de Planificare a Lanțului de Aprovizionare pentru Clienți, Manager de Lanț de Aprovizionare pentru Clienți și, în cele din urmă, Manager Senior de Lanț de Aprovizionare pentru Clienți.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed