O aeronavă se va numi Nadia Comăneci! Sportivii români vor pleca la JO Paris 2024 cu acest avion

O aeronavă Tarom va poarta numele Nadia Comăneci! Sportivii României vor pleca la bordul său la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Este prima dată când un avion va prelua numele unui sportiv. Unul emblematic pentru țara noastră, Nadia Comăneci fiind deținătoarea recordului pentru prima notă de 10 din istoria gimnasticii și a cinci medalii de aur la JO (1976-1980).

 ”TAROM va purta sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris cu o aeronavă ce poartă numele Nadiei Comăneci. Compania TAROM a semnat, joi, acordul de utilizare a numelui Nadiei Comăneci pentru denumirea unei aeronave B737-800 din flota companiei aeriene„, anunță compania națională de transport aerian. Ideea proiectului a plecat de la cunoscutul jurnalist și analist sportiv Răzvan Ionașcu, admirator și prieten al ”Zeiței de la Montreal”, care, prin demersul său, aduce aminte că numele celei mai cunoscute gimnaste românce este simbol național prea puțin promovat azi. Nadia Comăneci este un nume recunoscut și apreciat la nivel planetar. Îi mulțumesc domnului Pascu pentru că a avut încredere de la bun început, domnului Iordache, directorul general al Tarom și întregii echipe care a făcut posibil ca o scânteie de moment să prindă viață”, transmite Răzvan ”Cici” Ionașcu.

O aeronavă se va numi Nadia Comăneci! Parteneriatul a fost semnat la București, în prezenta Nadiei Comăneci. Simbol al acestei asocieri, lotul național de sportivi care vor participa la jocurile olimpice vor zbura la Paris cu aeronava ”Nadia Comăneci”.

”Marea sportivă a acordat gratuit statului român dreptul de utilizare a numelui său pentru industria transportului din România. Aeronava ‘Nadia Comăneci‘ va deservi, în continuare, clienţii companiei TAROM, sub numele uneia dintre cele mai iubite sportive românce din toate timpurile„, transmit reprezentații Tarom.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed