AcasăActualitateProbleme la Studiourile Buftea. Bobby Păunescu, acuzat de management defectuos

Probleme la Studiourile Buftea. Bobby Păunescu, acuzat de management defectuos

Proprietarii Studiourilor Buftea il acuza pe Bobby Paunescu de management defectuos: „Nu se mai bucura din partea noastra de increderea pe care i-am acordat-o in 2016” 

Grupul de investitori americani si din Hong Kong care detine Studiourile Buftea acuza administratorul judiciar si echipa de conducere a Studiourilor de obstructionarea unui plan de relansare care poate asigura un profit de aproximativ 63 de milioane de lei pe termen de trei ani, se arata intr-un comunicat transmis News.ro.

Studiourile Buftea (Bucharest Film Studios SA) au fost achizitionate in 2016 de la Central European Media Enterprises de un grup de producatori de cinema cu o filmografie importanta. La vremea respectiva, Studiourile se aflau intr-o situatie problematica, iar ulterior, in 2018, au intrat in insolventa.

Proprietarii afirma ca aceasta a survenit ca urmare a managementului defectuos asigurat de Bobby Paunescu, desemnat director executiv dupa preluarea din 2016, in timp ce planul de reorganizare intocmit de Dinu, Urse si Asociatii nu include elementele necesare pentru o relansare de succes.

David Kushner, producator american cu o filmografie de peste 100 de titluri, printre care „Tron” si „Tron: Legacy”, care face parte din grupul de investitori, declara: „Actualul manager nu se mai bucura din partea noastra de increderea pe care i-am acordat-o in 2016, fiindca in loc de relansare, am obtinut insolventa. Iar dincolo de insolventa din punctul nostru de vedere surprinzatoare si de proiectiile de venituri neconvingatoare, consideram ca investitiile facute pentru relansare sunt discutabile si oneroase. Din cauza acestei situatii, am contestat in justitie actuala echipa de management si planul de afaceri al acesteia, intr-o serie de litigii care sunt in curs”.

In prezent, Bucharest Film Studios sunt detinute in proportie de 92,2% de un grup de investitori din SUA si Hong Kong, in asociere cu statul roman, prin AVAS (4,5%), SIF Muntenia (2,3%) si o lista de actionari care intruneste sub 1%.

Articolul integral pe sfin.ro

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.