Procurorii din Harghita trebuie să părăsească clădirea Tribunalului, din cauza spaţiului insuficient

Imobilul în care funcţionează acum Tribunalul Harghita, Judecătoria Miercurea Ciuc, cele două Parchete şi Baroul Harghita aparţine Ministerului Justiţiei, este administrat de Tribunalul Harghita şi a existat o cutumă ca Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita şi cel de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc să stea în sediile instanţelor, în baza unui contract de comodat.

 

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Harghita, judecătorul Cristian Uţa, a explicat că după intrarea în vigoare a noului Cod de Procedură Civilă este nevoie de mai mult spaţiu pentru amenajare unor camere de consiliu, motiv pentru care s-a cerut Parchetelor şi Baroului Harghita să-şi restrângă spaţiile folosite în mod gratuit în clădirea Tribunalului. Potrivit sursei citate, reprezentanţii parchetelor au spus că nu pot să funcţioneze în spaţii reduse, invocând chestiuni de ordin tehnic.

 

‘Am prelungit discuţiile şi disponibilitatea pentru discuţie. (…) Spaţiile pe care le-am putut lăsa la dispoziţie nu le-au convenit. (…) Au invocat chestiuni tehnice care-i împiedică să-şi restrângă spaţiile în modul cerut’, a afirmat judecătorul Cristian Uţa.

 

La rândul său, prim procurorul Parchetului de le lângă Tribunalul Harghita, Lucia Airinei, a afirmat că suprafaţa pe care funcţionează cele trei instituţii este subdimensionată şi a subliniat că, potrivit discuţiilor cu Tribunalul, trebuie să părăsească imobilul în data de 15 aprilie.

 

Prim procurorul Lucia Airinei a adăugat că s-au făcut demersuri la autorităţile locale şi judeţene, dar nimeni nu le poate pune la dispoziţie un spaţiu de 1000 mp, atât cât ar avea nevoie. În acest moment se caută o soluţie pentru închirierea unei clădiri, dacă bugetul alocat de Ministerul Public va fi suficient.

 

‘Dacă restrângem şi mai mult spaţiu devenim semi-funcţionali. (…) În acest moment nu avem nicio variantă. Să sperăm că vom putea închiria. Şi sperăm că vom fi păsuiţi de colegii noştri până găsim o soluţie’, a conchis prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed