Peste 5.000 de copii din Satu Mare au părinţii plecaţi la muncă

Directorul Centrului Judeţean pentru Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Satu Mare, Sânziana Cristea, a declarat, miercuri, la prezentarea bilanţului instituţiei, că în urma unui studiu a reieşit faptul că 5.108 copii din judeţ au unul sau mai mulţi părinţi plecaţi la muncă peste hotare. Dintre aceştia, 1.480 au ambii părinţi plecaţi la muncă şi se află în grija bunicilor sau a unor rude.

 

Cei mai mulţi, 1.500, sunt din municipiul Satu Mare, iar în mediul rural situaţia cea mai dificilă este întâlnită în comunele din zona Oaşului. Cei mai mulţi copii sunt din comuna Turţ – 302, Călineşti Oaş – 198, Gherţa Mică – 166, Tarna Mare – 111.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a solicitat CJRAE să efectueze un studiu mai amănunţit, cu fiecare elev în parte, şi să se identifice cazurile mai speciale, pentru a se evita unele tragedii care au drept cauză de lipsa de afecţiune.

 

„Aceşti copii sunt singuri, cu unchi, mături, dar pentru a evita situaţiile nefericite, cum au fost acele sinucideri nefericite în rândul acestor copii care au cea mai mare nevoie de părinţi, am putea să facem şi o evaluare psihosomatică şi unde vedem o problemă de echilibru emoţional să anunţăm părinţii, să încercăm să determinăm o reîntregire a familiilor”, a declarat Ştef.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed