AcasăEconomieProfetia pe care tocmai a facut-o Rotschild

Profetia pe care tocmai a facut-o Rotschild

Lordul Rotschild vorbește într-un raport despre domeniul care va aduce profit investitorilor anul acesta. Miliardarul susține că alegerea investitorilor în aceste perioade tulburi ar trebuie să fie acțiunile, în condițiile în care o mare parte din companii raportează profituri peste așteptări.

 

„Într-o lume a obligațiunilor cu randamente zero sau chiar negative, acțiunile pot rămâne la fel de bine alegerea investitorilor. Mai mult decât atât, majoritatea companiilor raportează profituri care depășesc previziunile, împreună cu o creștere susținută a veniturilor. În Europa,

combinația dintre un euro mai competitiv, un program agresiv de relaxare cantitativă și randamentele disponibile la acțiuni pot conduce la câștiguri și mai mari”, scrie Jacob Rotschild, în raportul strategic al RIT Capital Partners plc.

 

Activele nete ale companiei au crescut cu aproximativ 200 milioane de lire sterline, până la 2,3 miliarde de lire, un nivel record.

 

Referitor la situația economiei mondiale, descendentul familiei Rotschild menționează că „economia lumii a crescut într-un ritm dezamăgitor în 2014, după șase ani de stimuli monetari și dobânzi extraordinar de reduse”.

 

Cu toate acestea, evaluările pieței de capital indică maxime istorice ale prețurilor acțiunilor care beneficiază de relaxarea cantitativă. Lordul Rotschild vorbește și despre faptul că monedele lumii s-au devalorizat pe măsură ce statele au intrat într-o competiție pentru a genera creștere prin scăderea valorii monedelor. Concret, euro și yenul s-au devalorizat cu peste 12% în raport cu dolarul american într-un singur an, în timp ce lira sterlină a pierdut 5,9% din valoare.

 

„Consecințele neintenționate ale experimentelor monetare la asemenea scală sunt imposibil de prezis”, mai spune Rotschild.

 

În plus, scrie acesta, pe lângă contextul economic dificil, „ne confruntăm cu o situație geopolitică poate cea mai periculoasă de la Cel de-al Doilea Război Mondial încoace: haos și extremism în Orientul Mijlociu, agresiunea și expansiunea Rusiei și o Europă slăbită, amenințată de un șomaj înspăimântător, cauzat într-o mare măsură de eșecul realizării reformelor structurale în numeroase țări din Uniunea Euroepeană”.

Ultimele Articole