Prognoza meteo pe 4 săptămâni. ANM anunță ploi, dar și temperaturi ridicate

ANM a emis, joi, prognoza meteo valabilă în perioada 19 iunie – 17 iulie. Meteorologii spun că temperaturile vor fi apropiate de cele normale în majoritatea timpului.

Totuși, în ultima săptămână a lunii iunie, temperaturile vor fi uşor mai scăzute în vestul, sud-vestul şi în centrul ţării. Ploile vor continua, cantităţile fiind excedentare, în speciale în vest şi nord-vest.

Potrivit ANM estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2003-2022.

Săptămâna 19-26 iunie

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, precum şi în cele estice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 26 iunie – 3 iulie

Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice, sud-vestice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, centrale şi la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 3-10 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui uşor deficit, local, în regiunile extracarpatice.

Săptămâna 10-17 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, posibil uşor mai ridicate în cele sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed