Provocarea „work at home”, intre libertate si izolare. Sfatul psihologului

A lucra de acasa poate deveni o problema pentru angajat, ce poate declansa o suma intreaga de afectiuni psihice cum ar fi: depresia, mancatul obsesiv-compulsiv sau tulburari ale somnului.



De asemenea ii poate afecta interactiunea cu familia, ducand la certuri sau divort. Si interactiunile sociale pot fi afectate, pentru care este posibil sa isi formeze o lume a lui, in care nu mai simte placerea sau dorinta de a socializa, de a merge sa ia masa la un restaurant, sau sa vizioneze un film.

Pentru ca toata lumea lui s-a dezvoltat intre peretii casei, unde aparent are totul la dispozitie.

Este important totusi, sa adaug faptul ca aceste probleme nu se intalnesc la toti angajatii, ce lucreaza de acasa, ci la un procent insemnat dintre acestia.

Sa vedem care pot fi elementele negative ce pot afecta angajatul:

Grija fata de propria persoana. Daca lucreaza de acasa, atunci nu mai este nevoit sa aiba grija de modul in care arata sau se imbraca. Astfel poate renunta incet, incet, la igiena personala, la stilul in care se imbraca sau se aranjeaza. Indolenta de inceput, poate crea teren fertil unei depresii ulterioare.

Lipsa colegilor si a interactiunii directe cu acestia. Relatiile devin mai de graba virtuale, aducand dupa sine, toate elementele disfunctionale caracteristice: perimarea limbajului verbal si nonverbal, crearea unei imagini a propriei persoane iluzorie, mai de graba corespondenta cu ceea ce ne dorim sa credem despre noi, decat cea reala.

 

Articolul integral pe BUSINESS24.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed