x


 • EUR
  4.6551
  USD
  3.9650
 • 6° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  70%
  Presiune

  34101 hPa
string(8) "sanatate"

PSD promite construcţia unui spital mamut în 2017. Va fi unul dintre cele mai mari din lume

PSD a anunţat în campania electorală că în 2017 va începe construcţia unui complex medical mamut, cu peste 2.500 de paturi şi 3.000 de medici. Spitalul va asigura nevoile populaţiei în caz de dezastru, spunea Liviu Dragnea. 1,1 miliard de euro va costa construcţia acestui complex faronic, iar banii vor proveni din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Complexul medical va fi unul dintre cele mai mari din lume, şi va rivaliza în mărime cu New York Presbyterian Hospital, cel mai mare din SUA.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.12.2016, 6:05 | Actualizat: 15.12.2016, 6:05

În 2017 începe construcţia unui spital mamut lângă Bucureşti. Va fi unul dintre cele mai mari din lume. Liviu Dragnea, care a anunţat în campanie acest proiect fără precedent în România, spunea că în cazul unui dezastru, capacitatea de primire a acestui complex medical trebuie să fie mai mult decât suficientă, scrie economica.net.

 

 

Pe 4 noiembrie, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, anunţa la sediul partidului din Băneasa construcţia spitalului republican „Carol Davila” – complex medical de dimensiuni fără precedent în România.

 

Spitalul republican „Carol Davila” este, de fapt, un complex medical, care va conține un spital clinic şi universitar, centre de urgenţă, de excelenţă şi de cercetare; va include Universitatea de Medicină și Farmacie şi căminele studenţilor; locuinţe pentru personalul medical al spitalului, creşă, grădiniţă, şcoală pentru copiii acestora. Construcţia complexului medical va începe în anul 2017, susţine Dragnea.

 

 

“În acest complex medical în care discutăm de peste 2.500 de paturi vor fi institute de cercetare, dotarea va fi făcută cu cele mai noi echipamente care există pe piaţă, sau vor exista la data la care va fi dat în folosinţă. Suprafaţa (pe care se va întinde complexul medical n. red.) va fi de 60-80 de hectare. Finanţarea va fi făcută prin decontarea a 750 de euro pe zi pe pat utilizat. Am luat modelul de la AKH, spitalul va fi mai mare decât AKH din Viena. Am mai spus-o şi o spun şi acum fără niciun fel de reţinere: noi nu mai vrem ca românii să meargă ori în Turcia, ori la Viena. Avem capacitate financiară, avem resurse umane, avem expertiză în România să facem în România un asemenea centru. La AKH, tariful este de 800 de euro pe zi pe pat utilizat astăzi (n. red. 4 noiembrie 2016) când am făcut aceste calcule, maximul pe care-l putem suporta este 750 de euro, dacă PIB va creşte, așa cum prognozăm noi, şi sperăm că va creşte până la momentul în care va fi dat în folosinţă, putem ajunge la 800 de euro. Discutăm de un procent sau două din banii care vor fi decontați pentru aceste servicii, care să meargă obligatoriu în institutele de cercetare pentru a finanţa permanent cercetarea din aceste centre. Tratamentul va fi nediscriminatoriu: orice român, dacă este asigurat, indiferent de venituri, indiferent dacă sunt bogați sau săraci, va avea acces la tratament și va beneficia de aceleași condiții. În spital vor lucra 3.000 de doctori, în total 16.000 de angajaţi”, a declarat Liviu Dragnea, preşedintele PSD, la prezentarea programului PSD pe sănătate, sediul PSD din Băneasa, pe 4 noiembrie 2016.