Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a răbufnit: Când am auzit asta m-am cutremurat

0

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a răbufnit după ce mai mulți membrii ai clerului s-au opus vaccinării anti-covid și în plus i-au încurajat și pe credincioși să facă același lucru.

Mai exact, Vasile Bănescu spune că sunt preoți anti-vaccin care au demobilizat credincioșii fiindcă le-au spus că „vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie”.

„Mă gândeam la un joc de cuvinte nefericit pe care îl fac unii declarați zgomotos antivacciniști din rândul clerului, oameni care spun că nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie. Când am auzit asta m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtășanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viața noastră, a creștinilor, ci pentru că e comparat acest lucru, cel mai sfânt, trupul și sângele lui Cristos, cu un vaccin”, a spus Bănescu într-o emisiune televizată.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a răbufnit

„Mi se pare că aceşti oameni nu doar că se înşală profund, dar comit, fără să-şi dea seama probabil, un fel de sacrilegiu. Pentru că a-l compara pe Cristos cu un vaccin este ceva sacrileg.

Este total nedrept să arunci în spaţiul public astfel de cuvinte, amestecând planurile – voit sau nu – comparând un act medical cu un act prin excelenţă spiritual, amestecându-le şi trăgând concluzia, tu, ca înţelept autoimprovizat, că ai găsit leacul la orice şi că nu ai nevoie de nimic altceva”, a spus Bănescu.

„Se confundă panurile cu un preţ nefiresc şi dureros. Mi se pare că un astfel de messaj a demobilizat pe foarte mulţi oameni credincioşi, a fracturat un dialog firesc, fie el şi mental, între oamenii credincioşi şi oamenii dintr-o sferă ştiinţifică. Acest conflict este fals. Nu există conflict real între credinţă şi ştiinţă”, a adăugat el.