Rabla pentru electrocasnice începe în decembrie. Valoarea unui voucher dacă schimbi televizorul sau frigiderul

Programul „Rabla pentru electrocasnice” are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

 

Angajații de la Permise Suceava ascundeau mita în ligheane găleți și pereți. S-a găsit un milion de euro

 

Rabla pentru electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.

 

Germania vrea un acord UE prin care toate stațiunile de schi să fie închise până anul viitor

 

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente finanțate este de: – laptopuri – finanțare nerambursabilă de 500 de lei; – aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase – finanțare nerambursabilă de 400 de lei; – tablete și mașini de spălat rufe – finanțare nerambursabilă de 300 de lei; – aspiratoare – finanțare nerambursabilă de 200 de lei.

 

Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoarele de rufe și pentru mașinile de spălat vase sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

 

„Există o mare așteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu față de anul 2018. Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart TV în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român își va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, în pas cu avansul tehnologic al zilei de astăzi”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed