Raed Arafat a fost de acord! Se schimbă REGULILE în ȘCOLI

0
7
Raed Arafat a fost de acord! Se schimbă REGULILE în ȘCOLI

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, la Antena 3, că șeful DSU Raed Arafat este de acord cu modificarea scenariilor astfel încât să fie permisă prezenţa fizică la cursuri pentru elevii din clasele terminale, chiar şi în localităţile intrate în scenariul roşu.

Întrebat dacă Raed Arafat este de acord cu propunerea Ministerului Educației pe tema prezenței la școală a elevilor din clasele a 8-a și a 12-a chiar dacă localitatea a intrat în scenariul roșu, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Cu siguranță, da”.

„Vom introduce o serie de precizari, conditionari pentru a asigura prezenta fizica pentru clasele terminale”, a adăugat ministrul.

El a explicat că în București, de exemplu, merg la școală „maxim, maximorum” 15.000 de elevi din clasele terminale și bazat pe acest număr „suntem indreptatiti sa consideram ca nu vor determina o crestere a ratei de infectare”.

Sorin Cîmpeanu și Vlad Voiculescu au ajuns la un numitor comun, iar elevii din anii terminali vor merge la școală chiar și în scenariul roșu. Decizia va fi luată, însă, de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), care a primit o solicitare pentru ca elevii din clasele terminale să poată merge fizic la cursuri în localităţile care sunt deja în scenariul roşu conform evoluţiei ratei de infectare cu SARS-CoV-2.