AcasăEconomieNewsRaed Arafat anunță LOCKDOWN. Când ne întoarcem la restricțiile vechi

Raed Arafat anunță LOCKDOWN. Când ne întoarcem la restricțiile vechi

Crește numărul infectărilor, iar Raed Arafat susține că restricțiile care au fost în această iarnă vor intra în vigoare din nou.

Pe de altă parte, șeful DSU susține că nu crede că va fi instituit și un lockdown real, în contextul în care România a reușit să depășească cu bine și valul trei al pandemiei cu măsuri calculate.

“Eu cred că la lockdown real nu vom putea ajunge din nou pentru că avem mai multe mijloace. Nici în valul trei nu am avut un lockdown total şi am avut măsuri mult mai calculate şi mai ţintite decât un lockdown cum a fost în sensul cuvântului din alte ţări, în care toată lumea a stat acasă şi totul a fost închis. Noi nu am avut acest lucru”, a spus Arafat, la B1 tv.

Ce se va întâmpla la Terapie Intensivă

El a mai precizat că varianta Delta a coronavirusului are efect mai mare asupra copiilor, fiind posibil ca o parte dintre aceştia să ajungă chiar în secţiile de ATI ale spitalelor.

“Depinde valul patru ce impact va avea pe sistemul sanitar. Noi avem 5 milioane de persoane vaccinate, asta înseamnă că aceste persoane, chiar dacă unii dintre ei se vor infecta, nu ajung în Terapie Intensivă, adică a fi apăraţi în a ajunge într-o stare critică.

Vaccinul chiar dacă poate să scadă în eficienţa de la 90 şi ceva la sută la 70 şi ceva la sută, după o perioadă de timp, totuşi prevenirea de a ajunge într-o stare gravă este clară şi este validă. Dar rămân cei nevaccinaţi şi rămân copiii care, parte dintre ei, nici nu pot fi vaccinaţi. Varianta Delta are un efect mult mai mare asupra copiilor, este posibil să ne trezim cu mai mulţi copii infectaţi şi o parte din ei să ajungă spitalizaţi sau chiar în Terapie Intensivă”, a conchis Raed Arafat.

Ultimele Articole