Rareș Bogdan: „Un tractorist câștigă astăzi în România mai mult decât în orice țară din Occident”

0

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat pentru Digi24.ro că salariile din România au ajuns să fie mai mari decât în multe țări din Occident.

„Dacă căutați un meșter în domeniul construcțiilor care să pună faianță, sau un bun instalator, sunt firme în România unde se câștigă nu mai puțin de 1.200-1.500 de euro. Un tractorist, un om care lucrează pe combină agricolă în sudul României câștigă astăzi mai mult decât câștigă în orice țară din Occident. Chestiunile astea sunt realități și ele trebuie explicate românilor”, a declarat Rareș Bogdan.

Acesta susține că românii trebuie convinși să se întoarcă din Diaspora, însă cei mai mulți reclamă două probleme atunci când iau în calcul revenirea în țară.

„Românii spun că avem două probleme: spitalele – ne e frică să ne îmbolnăvim în spitalele României, că ieșim mai bolnavi, și școlile pentru copiii noștri născuți în străinătate, adică clase speciale pentru copiii celor din diaspora, probleme pe care o să le rezolvăm. (…) Noi căutam încrederea românilor din diasproa și încercăm să venim cu diferite oferte în țară pentru a găsi diverse modalități prin care să îi convingem să se întoarcă acasă”, a mai declarat Rareș Bogdan.