Răzvan Popescu(Romgaz), la RIGC 2023: ”Ne dorim să investim în procesul de decarbonizare”

În perioada 7-8 noiembrie, se desfășoară ediția a VI-a a Romanian International Gas Conference (RIGC), organizată de Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), sub patronajul Ministerului Energiei, având tema Redesigning Security of Supply. The Potential of Emerging Technologies for a Sustainable Energy Transition.

Această ediție este dedicată cooperării regionale și europene în domeniul gazelor naturale și al energiei, cu accent pe tehnologiile de decarbonare a sectorului de petrol și gaze și a altor domenii economice, ce vor face posibile atingerea obiectivelor climatice și menținerea competitivității la nivel industrial.

Răzvan Popescu, directorul general al Romgaz, a vorbit în cadrul ediției de anul acesta RIGC despre dorința de investiție în procesul de decarbonizare a companiei ăe care o conduce.

”E important să avem surse de gaze naturale interne într-o perioada de volatilitate a preturilor. Am trecut deja de a doua iarnă în care nu avem probleme. Este vorba de un proces lung de transformare. Ne dorim să investim în procesul de decarbonizare. Vrem să investim și în producția offshore. Avem sonde mature care eu nevoie de investiții. Dacă vorbim despre securitatea energetică, aceasta este o prioritate. Investițiile din Marea Neagră ne vor întări poziția. Este important ca acest proiect, Neptun, să fie susținut de toată lumea”, a declarat Răzvan Popescu, directorul Romgaz.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed