Record! Cel mai scump aur la BNR

Aurul a crescut azi. Acesta a ajuns la cea mai ridicată valoare din istorie, 306,7709 de lei pentru un gram, la cursul BNR. Potrivit BNR, ultima dată când preţul metalului preţios a atins un nivel istoric a fost pe 4 decembrie 2023, 303,8212 de lei pentru un gram, la cursul BNR. Pe piețele internaționale, uncia de aur era cotată cu 2.082 dolari în data de 4 martie 2023. Cea mai mare cotație a fost înregistrată pe 1 martie, 2.086 dolari uncia de aur.

Pe piețele internaționale, uncia de aur era cotată cu 2.082 dolari în data de 4 martie 2023. Cea mai mare cotație a fost înregistrată pe 1 martie, 2.086 dolari uncia de aur. După cum spun surse oficiale din mediul de tranzacționare al metalului galben, agitația din jurul prețului aurului este la nivel mondial și se datoarează faptului că prețul unciei de aur a depășit pragul psihologic de 2.070 dolari. Este de așteptat ca prețul metalului galben să depășească în curând 2.100 dolari pe uncie, iar scorul de 2.500 de dolari pe uncia de aur nu este exclus la nivelul anului 2024, dacă escaladează conflictele militare, iar băncile centrale continuă să țină dobânzile sus de frica inflației.

De altfel, isteria creșterii prețului metalului galben a fost dictată de nesiguranța investitorilor care, pe lângă conflictele militare existente în diverse colțuri ale lumii, se simt inconfortabil și cu inflația care refuză să scadă la nivel mondial și cu deciziile nehotărâte ale băncilor centrale, în special FED, de a scădea dobânzile.

Cererea globală de aur a înregistrat o creștere de 3% în 2023, în comparație cu 2022, conform datelor Consiliului Mondial al Aurului. Această creștere a fost impulsionată de tensiuni geopolitice (continuarea războiului din Ucraina, și ulterior izbucnirea conflictului armat din Fâșia Gaza), de o perioadă încă inflaționistă, dobânzi la niveluri record, și inclusiv o panică a sistemului bancar de la începutul anului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed