AcasăExterneRegina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani!...

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani! Primul mesaj al Regelui Charles al III-lea

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Regatului Unit, a murit la Balmoral, la vârsta de 96 de ani, după ce a domnit timp de 70 de ani. Familia sa s-a adunat la moșia din Scoția, după ce joi, la începutul zilei, au crescut îngrijorările cu privire la starea sa de sănătate. Regina a urcat pe tron în 1952. Odată cu moartea ei, fiul ei cel mare, Charles, fostul Prinț de Wales, va conduce țara în doliu, în calitate de nou rege și șef de stat pentru 14 regate din Commonwealth.

Ora 08:51 Premierul Jacinda Ardern a afirmat că Noua Zeelandă a aflat în zorii zile cu „mare tristeţe” despre decesul reginei Elisabeta a II-a. Ea spune că vestea i-a fost transmisă de un agent de securitate care a trezit-o din somn.

 • „O amintire puternică pe care o voi avea despre ea este râsul. A fost extraordinară”, a spus Ardern.

Ora 08:39 Preşedintele chinez Xi Jinping a transmis vineri „sincere condoleanţe familiei regale, guvernului şi poporului britanic”, la moartea reginei Elisabeta a II-a, a transmis televiziunea publică CCTV, citată de AFP.

 • „În numele guvernului şi poporului chinez, precum şi în propriul său nume, Xi Jinping a transmis profunde condoleanţe. Decesul ei este o pierdere imensă pentru poporul britanic”, a transmis CCTV.

Ora 08:08 Regele Charles și Camilla, acum regina consoartă, au rămas la Balmoral în noaptea de joi spre vineri, însă vineri se vor deplasa la Londra, unde noul rege va avea o audiență cu noul prim-ministru, Liz Truss, transmite The Guardian.

Ora 08:01 Luminile Turnului Eiffel au fost stinse la miezul nopții în onoarea Reginei.

Ora 07:59 Canada va avea o perioadă de doliu de 10 zile. Steagurile vor fi arborate la jumătatea catargului până la apusul soarelui în ziua înmormântării Reginei.

Ora 07:57 Sir Elton John i-a adus un omagiu Reginei în timpul unui concert susținut joi la Toronto, transmite BBC. Cântărețul este un prieten al Familiei Regale și anul trecut a fost numit în Ordinul Companionilor de Onoare, unde numărul membrilor este limitat la 65 de persoane. În timpul concertului său de la Rogers Centre, el a spus mulțimii:

 • „Am fost în preajma ei și a fost fantastică. Și a condus țara prin unele dintre cele mai mari și cele mai întunecate momente ale noastre cu grație, decență și o căldură autentică și grijulie.”

Ora 07:54 Actorul Daniel Craig, care l-a interpretat pe James Bond, celebrul agent secret aflat în slujba Majestăţii Sale, a afirmat că regina Elisabeta a II-a lasă în urmă o „moştenire fără egal şi i se va simţi lipsa”, transmite News.ro. Craig a jucat cu regina într-un filmuleţ pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. În acel filmuleţ, Daniel Craig o escortează pe regină pe coridoarele Palatului Buckingham.

Ora 07:45 Premierul japonez Fumio Kishida a deplâns vineri o „mare pierdere” pentru comunitatea internaţională după decesul reginei Elisabeta a II-a, exprimându-şi „profunda tristeţe”, relatează AFP, citată de Agerpres.

 • „Dispariţia reginei, care a condus Regatul Unit în vremuri tulburi în întreaga lume, este o mare pierdere nu numai pentru poporul britanic, ci şi pentru comunitatea internaţională”, a subliniat premierul nipon.

Ora 07:30 Preşedintele american Joe Biden şi soţia sa Jill au mers, joi seară, la ambasada Marii Britanii din Washington, unde au semnat în cartea de condoleanţe deschisă în omagiu pentru Regina Elisabeta a II-a, transmite News.ro.

Ora 07:25 Șoferii de taxi din Londra i-au adus un omagiu Reginei Elisabeta a II-a. Faimoasele black cabs s-au strâns în fața Palatului Buckingham.

Ora 07:00 Familia Regală a deschis o carte de condoleanțe online, transmite BBC. Site-ul oficial al Familiei Regale a fost actualizat în urma decesului Reginei, Regele Carol al III-lea figurând acum ca Majestatea Sa Regele. A fost deschisă o carte de condoleanțe pe care oamenii o pot semna online. Cei îndurerați pot vizita site-ul royal.uk pentru a-și lăsa mesajele.

Ora 23.54 Evenimente sportive din Marea Britanie vor fi oprite vineri, în semn de omagiu după decesul reginei Elizabeth a II-a, informează The Guardian, citată de News.ro. Al treilea meci test dintre Anglia şi Africa de Sud, la crichet, campionatul de golf şi competiţiile de călărie nu vor mai avea loc vineri. În plus, conducătorii din mai multe sporturi, inclusiv cei ai Premier League, se vor reuni de urgenţă vineri pentru a discuta despre ce se va întâmpla în weekend.

Ora 23.51 Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe la moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, survenită în ziua de joi, 8 septembrie 2022. Patriarhul Daniel a subliniat că Majestatea Sa a fost un prieten constant al poporului român și, în special, al Bisericii Ortodoxe Române, relatează basilica.ro

Ora 23.43 Sute de oameni s-au strâns în faţa Palatului Buckingham înainte şi după anunţul decesului reginei Elizabeth a II-a. De asemenea, zeci de oameni s-au adunat şi la castelul Balmoral. Poliţia a înlăturat barierele care blocau porţile Castelului Balmoral, pentru a permite publicului să depună flori pentru regină. La Buckingham Palace, oamenii au cântat God Save the Queen şi God Save The King pentru noul rege, Charles al III-lea, transmite BBC.

Ora 23.37 Premierul britanic, Liz Truss, a vorbit cu regele Charles al III-lea după ce a făcut o declaraţie în faţa biroului său din Downing Street pentru a aduce un omagiu reginei Elisabeta şi pentru a cere Marii Britanii să se unească în jurul noului monarh al ţării, a declarat joi purtătorul său de cuvânt, transmite Reuters, citată de Agerpres. Acesta a precizat că secretarul său de cabinet a anunţat-o de moartea reginei la ora 15:30 GMT şi că în cursul zilei de joi va avea o întâlnire cu miniştrii care vor lua parte la evenmentele de comemorare a reginei, cu membri ai casei regale şi cu poliţia.

Ora 23.28 Papa Francisc a deplâns joi moartea reginei Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani, lăudând ”serviciul neobosit pentru binele” ţării sale şi ”exemplul său de devotament faţă de datorie”, asigurând totodată că se roagă pentru fiul ei ”în timp ce îşi asumă acum înaltele responsabilităţi de rege”, sub numele de Charles al III-lea, transmite Agerpres.

Ora 23.27 Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis joi condoleanţe Regatului Unit pentru „pierderea ireparabilă” a reginei Elisabeta a II-a, care a murit în cursul serii, la vârsta de 96 de ani, au relatat agenţiile de presă ruse, citate de Reuters.

Ora 23.18 Ducele de Sussex, prinţul Harry, a ajuns joi la castelul Balmoral, reşedinţa din Scoţia unde a murit în cursul zilei bunica sa, regina Elisabeta a II-a, la vârsta de 96 de ani, transmite EFE, citată de Agerpres. După cum a informat presa locală, fiul cel mic al noului rege, Charles al III-lea, şi al prinţesei Diana de Wales, a fost văzut într-unul dintre vehiculele care intrau pe poarta castelului.

Înainte sosise şi fratele său mai mare, William, ducele de Cambridge, însoţit de unchii săi – ducele de York, Andrew, contele de Wessex, Edward, şi contesa de Wessex. Ducesele de Cambridge şi Sussex, Kate şi Meghan, nu au călătorit la castelul Balmoral împreună cu soţii lor.

Ora 23:00 Liz Truss a fost informată despre moartea reginei Elisabeta a II-a la ora locală 16.30, a declarat purtătorul de cuvânt oficial al prim ministrului britanic, scrie The Guardian. Ea a primit vestea de la secretarul de cabinet, Simon Case. După declaraţia de la Downing Street, Truss a vorbit cu regele Charles al III-lea şi conduce o reuniune a miniştrilor programată de la ora locală 21.00, transmite News.ro.

Ora 22:57 India şi Pakistanul au adus joi un omagiu reginei Elisabeta a II-a, care a murit în cursul după-amiezii, subliniind marile sale calităţi de lider al fostei puteri coloniale britanice, relatează AFP, citată de Agerpres.ro. Premierul indian Narendra Modi s-a declarat ”întristat de dispariţia” celei care a urcat pe tron în 1952, devenind primul monarh britanic care nu a condus Imperiul indian, care a dispărut în 1947 odată cu Partiţia şi independenţa Indiei şi Pakistanului. Monarhul britanic a fost ”un lider inspiraţional pentru naţiunea şi poporul său”, a declarat Modi, prezentând condoleanţe familiei regale şi poporului britanic. El şi-a amintit că, în timpul unei întâlniri dintre cei doi lideri în Marea Britanie, regina i-a arătat o batistă dăruită la nunta sa de către eroul indian al independenţei Mahatma Gandhi.

Ora 22:55 Adunarea Generală a ONU şi membrii Consiliului de Securitate al ONU au păstrat un minut de reculegere în semn de omagiu pentru Regina Elisabeta a II-a, care a încetat din viaţă joi. La începutul unei sesiuni a Adunării Generale, preşedintele acesteia, Abdulla Shahid, şi-a exprimat ”condoleanţele” faţă de poporul britanic, descriind un ”moment de profundă tristeţe pentru familia regală, poporul britanic şi comunitatea internaţională”, şi a precizat că un omagiu oficial adus reginei va avea loc la o dată ulterioară, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Ora 22:54 Harry, duce de Sussex, a ajuns la castelul Balmoral, unde deja au fost depuse flori, la câteva ore după ce au sosit fratele său William şi prinţii Andrew şi Edward. Prinţul Harry se va alătura celorlalţi membri ai familiei regale sosiţi la Balmoral, unde regina Elizabeth a II-a a murit în urmă cu câteva ore. Soţia sa Meghan nu a mers cu el în Scoţia, scrie News.ro.

Ora 22:50 Turnul Eiffel din Paris nu va fi luminat joi seară, în semn de omagiu pentru regina Elisabeta a II-a, a anunţat primarul capitalei Franţei, Anne Hidalgo. În Brazilia, preşedintele Jair Bolsonaro a decretat trei zile de doliu naţional după moartea reginei. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, joi, la 96 de ani, după o domnie de 70 de ani, scrie News.ro.

Ora 22:49 Cancelarul german Olaf Scholz a transmis, joi seară, un mesaj după decesul Reginei elisabeta a II-a. ”A fost un model şi o sursă de inspiraţie pentru milioane de oameni, inclusiv aici, în Germania”, a transmis cancelarul.

”Plângem moartea Reginei Elisabeta a II-a. A fost un model şi o sursă de inspiraţie pentru milioane de oameni, inclusiv aici, în Germania”, a scris, joi seară, pe Twitter, cancelarul general.

Olaf Scholz afirmă, de asemenea, că angajamentul reginei ”pentru reconcilierea germano-britanică după ororile celui de-al Doilea Război Mondial va rămâne de neuitat”.

”Ne va lipsi, nu în ultimul rând, umorul ei minunat”, a adăugat Olaf Scholz.

Ora 22:46 Regele Felipe al VI-a al Spaniei a afirmat că regina Elizabeth a II-a a scris şi modelat cele mai relevante capitole din istoria lumii noastre în ultimele şapte decenii, transmite News.ro.

„Majestatea Sa Regina Elizabeth a II-a a fost, fără îndoială, martoră, a scris şi modelat cele mai relevante capitole din istoria lumii noastre în ultimele şapte decenii”, a spus regele Spaniei, Felipe al VI-lea. El a lăudat „simţul datoriei, angajamentul şi întreaga viaţă dedicată slujirii poporului”

Regele belgian Phillippe şi soţia sa, regina Mathilde, au vorbit despre „un monarh excepţional care a marcat profund istoria”, dând dovadă de „demnitate, curaj şi devotament pe tot parcursul domniei sale”. „A fost o personalitate extraordinară. Vom păstra mereu amintiri frumoase despre această mare Doamnă (…). Fiecare dintre întâlnirile noastre va rămâne pentru totdeauna gravată în amintirile noastre”, a spus cuplul regal belgian, exprimându-şi „tristeţea enormă”.

Ora 22:45 Membrii formaţiei The Rolling Stones şi Sir Elton John au transmis un omagiu la moartea reginei Elizabeth II, subliniind „prezenţa constantă” în viaţa britanicilor. The Rolling Stones salută o „prezenţă constantă” în viaţa lor şi a britanicilor. Sir Elton John şi-a exprimat „profunda tristeţe” după moartea reginei. „A fost o prezenţă care a inspirat şi ne-a condus ţara prin unele dintre cele mai măreţe şi întunecate momente cu graţie, decenţă şi căldură”. „Regina Elizabeth reprezintă o mare parte din viaţa mea, din copilărie până astăzi, şi îmi va lipsi mult”, scrie News.ro.

Ora 22:28 Arhiepiscopul de Canterbury, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, a declarat joi într-un comunicat că „rugăciunile sale se îndreaptă către rege şi familia regală” după moartea reginei Elisabeta a II-a, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

 • „Am pierdut persoana a cărei loialitate de neclintit, serviciu şi smerenie ne-au ajutat să dăm un sens la ceea ce suntem în decenii de schimbări extraordinare în lumea, naţiunea şi societatea noastră”, a spus arhiepiscopul de Canterbury.

Regina Elisabeta a II-a a murit „în pace” joi, la vârsta de 96 de ani, înconjurată de membrii familiei, care au sosit la reşedinţa din Scoţia după ce medicii suveranului britanic îşi exprimaseră îngrijorarea pentru starea sa de sănătate.

Ora 22:26 Lumea va fi un loc mai trist şi mai sărac fără Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, afirmă secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, transmite Agerpres.

 • „O viaţă dedicată poporului şi patriei sale. În urma sa lasă o moştenire fără pereche şi va rămâne un model greu de egalat. Gândurile noastre se îndreaptă către Familia Regală şi către toţi cetăţenii Commonwealth-ului. Rest in peace, Your Majesty!”, a scris Geoană, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

Ora 22:20 Barack Obama, fostul preşedinte al SUA, a declarat: „Michelle şi cu mine am fost destul de norocoşi să o cunoaştem pe Majestatea Sa şi ea a însemnat foarte mult pentru noi”. Şi George W Bush a evocat personalitatea Reginei Elisabeta a II-a, transmite News.ro.

 • „Pe vremea când tocmai începeam mandatul de preşedinte al SUA alături de prima doamnă, ea ne-a primit pe scena mondială cu braţele deschise şi cu o generozitate extraordinară. De multe ori, am fost uimiţi de căldura ei, de felul în care îi făcea pe oameni să se simtă în largul lor şi de modul în care şi-a arătat umorul şi farmecul în momente importante”.
 • „La fel ca mulţi, eu şi Michelle suntem recunoscători că am fost martorii conducerii dedicate a Majestăţii Sale şi ne înclinăm în faţa moştenirii ei în serviciul public neobosit şi demn. Gândurile noastre sunt alături defamilia ei şi de poporul Regatului Unit în acest moment dificil”, au mai transmis soţii Obama.

Şi George W Bush, fost preşedinte al SUA, a spus că el şi soţia sa Laura „au fost onoraţi să o cunoască pe Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a”. El a spus într-o declaraţie: „Era o femeie de mare intelect, farmec şi spirit”.

 • „Timpul petrecut la Palatul Buckingham şi servirea unui ceai cu Majestatea Sa – şi cu câinele ei Corgi – sunt printre cele mai frumoase amintiri ale preşedinţiei noastre.
 • „Regina Elisabeta a condus cu pricepere Anglia prin momente negre, cu încrederea în poporul ei şi viziunea ei pentru un mâine mai luminos. Lumea noastră a beneficiat de hotărârea ei constantă şi îi suntem recunoscători pentru deceniile de serviciu ca suveran. Americanii în special apreciază prietenia ei puternică şi statornică. Laura şi cu mine ne alăturăm concetăţenilor noştri pentru a transmite sincere condoleanţe familiei regale şi poporului britanic”.

Ora 22:18 Fostul premier al Marii Britanii, Tony Blar, a afirmat că regina Elizabeth a II-a a avut o domnie glorioasă, în timp ce Boris Johnson vorbeşte despre „cea mai tristă” zi pentru Regatul Unit.

 • „A fost marele nostru noroc să o avem pe ea ca domnitoare. Ne-am pierdut nu doar monarhul, ci şi matriarha naţiunii noastre, figura care mai mult decât oricare alta a adus ţara noastră împreună, ne-a ţinut în legătură cu natura noastră mai bună, a personificat tot ceea ce ne face mândri că suntem britanici. O vom jeli, de va fi dor de ea. Domnia ei a fost cu adevărat glorioasă”, a afirmat Blair.

Fostul premier britanic Boris Johnson a postat pe Twitter o declaraţie după anunţul că regina Elizabeth a II-a a murit, spunând că este „cea mai tristă zi a ţării”. „În inimile fiecăruia dintre noi există o durere la trecerea în nefiinţă a reginei noastre, un sentiment profund şi personal de pierdere – poate mult mai intens decât ne aşteptam. Părea eternă şi minunată şi am început să credem, la fel ca nişte copii, că va fi nemuritoare. Valuri de durere străbat lumea, de la Balmoral până la ţările din Commonwealth pe care le-a preţuit şi au preţuit-o”, a scris el.

Ora 22:15 Casa Albă a transmis, joi, o declaraţie a preşedintelui Joe Biden şi a primei doamne Jill Biden cu ocazia decesului Reginei Elisabeta a II-a, în care preşedintele SUA arată că Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a fost mai mult decât un monarh, ea a definit o eră. Regina Elisabeta a II-a a fost o femeie de stat de o demnitate şi o constanţă de neegalat, care a aprofundat alianţa fundamentală dintre Regatul Unit şi Statele Unite, ea a contribuit la a face ca relaţia noastră să fie specială, a mai spus preşedintele Biden, citat de News.ro.

 • ”Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a fost mai mult decât un monarh. Ea a definit o eră. Într-o lume în continuă schimbare, ea a fost o prezenţă stabilizatoare şi o sursă de confort şi mândrie pentru generaţii de britanici, inclusiv pentru mulţi dintre cei care nu şi-au cunoscut ţara fără ea. O admiraţie statornică pentru Regina Elisabeta a II-a a unit oamenii din întregul Commonwealth. Cele şapte decenii ale domniei sale istorice au fost martorele unei epoci de progres uman fără precedent şi ale unui progres al demnităţii umane”, se arată în mesajul preşedintelui Statelor Unite ale Americii.

Ora 22:00 Prinţul William şi Catherine şi-au asumat titlurile de Duce şi Ducesă de Cornwall, potrivit contului lor oficial de Twitter. Prinţul Charles şi Camilla erau cunoscuţi anterior cu aceste titluri, transmite joi seară CNN. În urma anunţului de joi al morţii reginei Elisabeta a II-a, biografia contului oficial de Twitter al lui Kate şi William s-a schimbat în: „Contul oficial al Ducelui şi Ducesei de Cornwall şi Cambridge şi al Fundaţiei Regale, cu sediul la Palatul Kensington”, transmite News.ro.

Ora 21:57 Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat că Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a fost ”martoră la război şi reconciliere în Europa şi dincolo de ea şi la transformări profunde ale planetei noastre şi ale societăţilor”. ”Ea a fost o lumină călăuzitoare a continuităţii de-a lungul acestor schimbări, fără să înceteze să afişeze un calm şi o dedicare care au dat putere multora”, a adăugat ea, transmite News.ro.

Ora 21:50 Donald Trump, fostul preşedinte al SUA, a declarat, joi, că regina Elizabeth a II-a a fost o „mare doamnă”, aşa cum nu a mai fost alta. El a spus şi că aceasta avea un minunat simţ al umorului.

 • „Melania şi cu mine ne vom preţui mereu timpul alături de regina şi nu vom uita niciodată prietenia generoasă a Majestăţii Sale, marea înţelepciune şi minunatul simţ al umorului. Ce mare doamnă şi frumoasă a fost. Nu era nimeni ca ea! Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre marele popor al Regatului Unit, care îi onorează viaţa şi serviciul excepţional pentru oameni. Fie ca Dumnezeu să o binecuvânteze pe regina, să domnească pentru totdeauna în inimile noastre şi să-i aibă în grijă pe ea şi pe prinţul Phillip”, a afirmat Trump, citat de News.ro.

Ora 21:46 Nicolae al României a transmis, de asemenea, un mesaj de condoleanțe:

 • ”Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, s-a stins din viață. De-a lungul celor 72 de ani de domnie, a trecut prin multe încercări politice și sociale, fiind ghidată însă mereu de credință și de iubirea pentru țară. Dumnezeu să o odihnească în pace!”.

Ora 21:42 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a scris pe Twitter: „Am aflat cu profundă tristețe despre moartea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.
„În numele poporului, transmitem sincere condoleanțe @Familiei Regale, întregii Marii Britanii și Commonwealth-ului pentru această pierdere ireparabilă. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de voi”, scrie The Guardian.

Ora 21:39 Banca Angliei afirmă că bancnotele actuale rămân în circulație. Bancnotele cu imaginea reginei Elisabeta au în continuare curs legal, a confirmat Banca Angliei.

 • „Un alt anunț referitor la bancnotele existente ale Băncii Angliei va fi făcut după ce va fi respectată perioada de doliu”, a precizat banca centrală.

Regina a fost primul monarh care a figurat pe bancnotele Băncii Angliei. Este de așteptat ca acestea să prezinte ulterior imaginea regelui Charles.

Ora 21:35 Şeful Antonio Guterres a lăudat „graţia, demnitatea şi devotamentul” reginei, care a fost o „prezenţă liniştitoare în decenii de schimbări de anvergură”. Potrivit acestuia, regina „a fost larg admirată pentru graţia, demnitatea şi devotamentul ei în întreaga lume. Ea a fost o prezenţă liniştitoare pe parcursul deceniilor de schimbări de anvergură, inclusiv decolonizarea în Africa şi Asia”, a spus Gutteres.

Ora 21:34 Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a spus că este „profund întristat de moartea Majestăţii Sale Regina Elizabeth a II-a”. „De mai bine de 70 de ani, ea a întruchipat un leadership (…). Cele mai profunde condoleanţe familiei regale, aliaţilor noştri NATO, Regatului Unit şi Canadei, şi oamenilor din Commonwealth”, transmite News.ro.

Ora 21:32 Premierul Justin Trudeau a afirmat, joi, că populaţia Canadei va preţui mereu înţelepciunea reginei Elizabeth a II-a, care a murit la 96 de ani.

 • „Pe măsură ce ne uităm înapoi la viaţa şi domnia ei care a durat atâtea decenii, canadienii îşi vor aminti mereu şi vor preţui înţelepciunea, compasiunea şi căldura Majestăţii Sale. Gândurile noastre se îndreaptă către membrii familiei regale în această perioadă dificilă”, a spus Trudeau, citat de News.ro.

Ora 21:29 Pagina web oficială a familiei regale britanice a fost „dezactivată temporar” ca urmare a încetării din viaţă, joi, a reginei Elisabeta a II-a, la reşedinţa sa din castelul Balmoral, în Scoţia, la vârsta de 96 de ani, transmite EFE. După aflarea anunţului oficial al decesului suveranului britanic, site-ul web al monarhiei a actualizat datele referitoare la regină, pe pagină apărând următoarea informaţie: „Regina Elisabeta a II-a, 1926-2022”, scrie Agerpres.ro.

Ora 21:27 Premierul Truss îl numește pe noul Rege al Marii Britanii Charles al III-lea și îndeamnă Marea Britanie să „se unească”, scrie AFP pe Twitter.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.