Părintele teatrului radiofonic românesc, regizorul Dan Puican a murit! A fost soțul regretatei Stela Popescu

Primul soț al marii actrițe Stela Popescu, Dan Puican a murit. A fost părintele teatrului radiofonic românesc. Regizorul s-a stins din viață la Sâmbăta de Sus, unde voia să participe la Sărbătoarea de Sfânta Maria.

Născut pe 6 martie 1933, la Oltenița, Dan Puican a activat ca actor și regizor la Radiodifuziunea Română, fiind cunoscut pentru activitatea sa în domeniul teatrului radiofonic  unde a lucrat cu toți marii actori români. Dan Puican și-a adus aportul profesiona la realizarea a peste 1000 de piese de teatru radiofonic. ”Dan Puican a avut nu numai calitatea de soț al Stelei Popescu, a fost unul dintre cei mai mari prieteni ai artiștilor români”, a spus actorul Alexandru Arșinel

Cum arătau vedetele noastre de televiziune la începutul carierei lor /FOTO

Părintele teatrului radiofonic românesc, regizorul Dan Puican a murit

”Au trecut deja trei ani de la decesul Stelei, pe care am iubit-o și am îndrăgit-o mereu. Îmi este dor de ea, chiar dacă noi ne-am despărțit, în tinerețe. Nu ne-am mai înțeles, dar am rămas prieteni, venea la noi acasă, la masă, râdeam împreună. Nu am ascuns asta niciodată. Nu am mai fost la cimitir la Stela pentru că este foarte departe, însă soția mea a împărțit niște pachete, la trei ani de la moartea ei, de pomană.

Asta facem în fiecare an. Acum, cu pandemia asta, nu mai are timp lumea să se gândească la artă, la teatru”, spunea regizorul Dan Puican după dispariția fostei sale soții, Stela Popescu. Dan Puican și Stela Popescu s-au căsătorit în 1960 și au divorțat nouă ani mai târziu.

Radu Beligan despre Dan Puican: „Epoca de aur a teatrului radiofonic îşi datorează strălucirea şi gloria minunatului Dan Puican

Radu Beligan despre părintele teatrului radiofonic românesc, Dan Puican: „Epoca de aur a teatrului radiofonic îşi datorează strălucirea şi gloria minunatului Dan Puican a cărui viaţă s-a confundat, timp de o jumătate de secol, cu destinul instituţiei pe care a slujit-o cu fidelitate şi credinţă”.

Mama lui Mihai Bendeac, mică afacere de succes! Are un cabinet stomatologic

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed