Reguli mai dure pentru alimentele fabricate în România

Dacă proiectele de lege vor trece, cumpărătorii români vor afla de pe eticheta produsului dacă laptele pe care îl cumpără provine de la ferme din România sau dacă a fost adus din import şi a fost doar prelucrat în ţara noastră.

Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru Agricultură spune că a invitat toate părţile interesate la întâlnirea de luni. Săpunaru e de părere că fermierii, procesatorii şi retailerii trebuie să se pună de acord întrei ei pentru ca parlamentarii să poată scrie proiectul de lege.

S-ar putea impune si anumite restricţii în ceea ce priveşte cantitatea de lapt praf care poate fi folosită pentru producerea laptelui proaspăt.

Tot luni, comisia pentru Agricultură va discuta şi proiectele de modificare a legii ce reglementează comerţul  produselor alimentare. Ar urma ca cel puţin 51% din carnea, legumele şi fructele de pe rafturile supermarketurilor şi hypermarketurilor să fie româneşti.

„Este vorba despre aprovizionarea pe lanţul scurt, pentru că nu poţi obliga hipermarketurile să cumpere de la intern. Ar fi anticoncurenţial. U.E. acceptă însă varianta lanţului scurt, adică îi încurajăm pe producătorii din zonă (n.r. în proximitatea retailerului ), care nu vin de la sute de kilometri depărtare”, a declarat Nini Săpunaru, potrivit economica.net.

Reprezenţanţii ANSVA şi ANAF sunt invitaţi şi ei la discuţiile comisiei pentru Agricultură.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed