Renate Weber: Nu sunt prea mulţi bugetari, dar sunt extrem de inadecvaţi puşi în anumite poziţii

Avocatul Poporului, Renate Weber, consideră că nu sunt prea mulţi bugetari în ţara noastră, dar că aceştia sunt inadecvat puşi în anumite poziţii, precizând că s-ar impune o reformă administrativă amplă în România.

“Aş vrea să fac o afirmaţie şi o fac cu maximă responsabilitate. Tot aud şi din partea unor oameni din zona politică, dar şi din partea unor colegi de-ai dumneavoastră, că în România sunt prea mulţi bugetari, că trebuie să facem ceva, că trebuie să dăm bugetarii afară. Eu o să vă spun că noi am ajuns la concluzia că nu sunt prea mulţi bugetari, dar sunt extrem de inadecvat puşi în anumite poziţii. Sunt aceste unităţi administrativ teritoriale unde am trei care se ocupă de măsurarea terenului, doi care fac… şi niciun asistent social eventual. Sau pun tot pe secretara primăriei sau pe bibliotecară să facă şi activitate de asistent social”, a declarat Renate Weber, vineri, într-o conferinţă de presă.

Ea a precizat că s-ar impune o reformă administrativă în România.

“În ultima vreme colegii mei, mai ales cei de la birourile teritoriale, ne semnalează şi ne fac propunerea să emitem multe recomandări primarilor, celor care administrează autoritatea locală tocmai atrăgându-le atenţia asupra şi a prevederilor legale, dar şi practic ce pot şi trebuie să facă. Eu cred într- adevăr că o reformă administrativă amplă în România s-ar impune, poate şi pe împărţirea teritorială, administrativă a ţării, dar nu intru acum aici în astfel de discuţii. Dar o reformă administrativă în sensul de reformă a resurselor umane din administraţie, categoric se impune”, a precizat Renate Weber.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed