Restricţii de trafic pentru maşinile de mai mari de 7,5 tone, la graniţele cu Ungaria şi Bulgaria

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Fabian Bădilă, luni, în jurul orei 21.00, autorităţile maghiare le-au informat pe cele din România că traficul maşinilor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionat temporar, în sensul că nu se permite intrarea acestora pe teritoriul Ungariei, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

 

În aceste condiţii, TIR-urile cărora nu li se permite să treacă din România în Ungaria vor fi direcţionate către parcări amenajate la frontiera celor două ţări.

 

În acelaşi timp, autorităţile române au informat Bulgaria că aceeaşi restricţie este impusă de luni seară, tot temporar, autovehiculelor din aceeaşi categorie care sunt în Bulgaria şi care vor să tranziteze România, a precizat Bădilă.

 

Capitala şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Vâlcea, Argeş, Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Caraş-Severin, Sibiu, Braşov, Covasna şi Vrancea se află, în intervalul luni, ora 20.00 – marţi, ora 4.00, sub cod galben de ninsori şi viscol, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

 

Ulterior, Capitala şi nouă judeţe din sudul ţării, respectiv Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Vâlcea, Argeş şi Olt, vor fi sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, marţi, între orele 4 şi 14.00. Celelalte judeţe din jumătatea de sud a ţării, mai puţin Constanţa, se vor afla, în acelaşi interval, sub cod galben.

 

De asemenea, MAE a transmis, luni, o serie de atenţionări de călătorie, precizând că în Ungaria a fost emisă, pentru perioada 25-26 martie, o avertizare de cod portocaliu de ninsoare şi viscol pentru patru judeţe.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed