Reţeaua viitorului va PREZICE şi va lua decizii înainte ca un lucru rău să se întâmple!

‘În 2016, traficul IP în reţelele globale a depăşit 3,2 exabytes pe zi, ceea ce înseamnă o creştere de 30% faţă de 2015 şi de 40 ori mai mult decât în 2005. Dacă ar fi să calculăm volumul în bytes al tuturor filmelor care au fost produse vreodată, acest volum a tranzitat în reţelele globale de IT la fiecare patru minute, ceea ce este impresionant. În toată această avalanşă de date ne întrebăm: ‘De ce veniţi în fiecare an la Connect?’. Pentru că aveţi încredere în noi, pentru că nu v-am dezamăgit şi pentru că, date fiind circumstanţele, am livrat ceea ce am spus că o să livrăm (…) Ce urmează? Inovăm, dezvoltăm şi dorim să creăm soluţii care au trei principii fundamentale: permit vizibilitatea a ceea ce se întâmplă în infrastructurile digitale, pot fi programate şi integrate cu alte sisteme şi facilitează activitatea utilizatorilor şi a administratorilor folosind automatizarea. Reţeaua viitorului va fi cea care va înţelege contextul şi se va adapta. Va prezice şi va lua decizii înainte ca ceva rău să se întâmple, va proteja pe baza informaţiilor pe care le are şi, în acelaşi timp, va deveni mai inteligentă pe măsură ce vede mai multe lucruri’, a afirmat Pena.

Potrivit şefului Cisco România, transformările şi inovaţiile aduse de compania pe care o reprezintă au culminat cu lansarea, în vara acestui an, a primei Reţele Intuitive, ce permite identificarea atacurilor cibernetice din analiza traficului criptat fără a-l decripta.

‘În 2016, ne întrebam dacă ştim ce se întâmplă în infrastructura noastră, ce aplicaţii folosim, câte resurse utilizăm, ce se întâmplă dacă aplicăm o politică nouă? Am extins vizibilitatea de la nivel de data center către reţea. Şi cu Stand Watch putem înţelege traficul pe care îl avem în reţeaua noastră, putem face o analiză şi putem acţiona chiar şi în cazul celor mai complicate atacuri de securitate. Suntem mândri să spunem că, într-un interval foarte scurt de timp, avem deja clienţi în număr semnificativ care folosesc această aplicaţie pentru protejarea infrastructurilor lor. Am dezvoltat o platformă cu un punct central de orchestrare care permite virtualizarea şi segmentarea reţelei pe baza politicilor asignate utilizatorului sau orice dispozitiv care este conectat la reţea, în general, va face parte din aceeaşi reţea virtuală, indiferent de locul de unde mă conectez. Prin acest lucru, conceptul de Software Define Acces devine mult mai uşor de implementat. Această platformă permite identificarea atacurilor cibernetice din analiza traficului criptat fără a-l decripta, folosind o inovaţie tehnologică numită Encrypted Traffic Analitics’, a menţionat Dorin Pena.

Acesta a adăugat că platforma colectează date, le analizează şi prezice problemele potenţiale care pot apărea în reţea.

‘Mai mult decât atât, platforma strânge date, le analizează şi permite intuiţia, prezicerea problemelor potenţiale care pot apărea în infrastructură, iar această ultimă facilitate este implementată cu ajutorul Network Data Platform, un software care face parte integrantă din toată această platformă despre care vorbim. Este un motiv de bucurie pentru noi să vedem că de când am lansat, în iunie anul acesta, Intuitive Network sau Reţeaua Intuitivă, sunt deja analişti de prestigiu care recunosc ceea ce am făcut. Pe mine nu mă bucură mai mult decât această afirmaţie: ‘Cisco, the Network Company, s-a reîndrăgostit de Networking”, a explicat specialistul.

Miercuri, are loc la Bucureşti o nouă ediţie a evenimentului Connect România, unde o serie de companii din domeniu expun ultimele inovaţii tehnologice. AGERPRES

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed