Rețetă ochiuri românești sau ouă poșate. Un mic dejun gata imediat 

0

Rețetă ochiuri românești sau ouă poșate. Un mic dejun gata imediat. Dacă vrei să te bucuri de un mic dejun tradițional românesc rapid, ouăle românești sau ouăle poate, cum se se mai numesc ele, sunt cea mai bună alegere.

Primul lucru pe care trebuie să îl știi este că un ou poșați perfect va ieși doar dintr-un proaspăt deci asigură-te că ai ingrediente proaspete în bucătărie. Ingredientele necesare sunt următoarele:

Rețetă ochiuri românești sau ouă poșate. Un mic dejun gata imediat

  • ouă
  • pâine prăjită
  • bacon
  • sparanghel

Oul se pune într-un pahar cu apă, iar dacă acesta va sta la fund înseamnă că este proaspăt, dacă stă vertical înseamnă că este foarte vechi, deci mai bine optezi pentru un alt ou.

Rețetă ochiuri românești sau ouă poșate. Un mic dejun gata imediat

După ce ai ales oul perfect, pune o oală cu apă la fiert, adaugă sare și o lingură de oțet, apoi oul. Va ajuta ca acesta să se coaguleze.

Se sparge apoi oul într-un bol apoi se face un mic vârtej de apă fierbinte în juru său. Se lasă doar 3 minute la fiert pentru a nu fi moale, apoi se scoate cu grijă și se servește pe o felie de pâine prăjită.

Rețetă ochiuri românești sau ouă poșate. Un mic dejun gata imediat

O a doua metodă este să spargi oul într-o strecurătoare pentru a elimina albușul mai lichid. Se pune apoi oul într-un bol, se face un vârtej în apa fierbinte alături de oțet și sare și se fierbe 4 minute.

Pentru un gust mai deosebit, oul se servește alaturi de bacon și sparanghel la cuptor.