Rețeta pentru ciorba de miel. Ingredientul pe care multe gospodine îl omit

0

Rețeta pentru ciorba de miel. Ingredientul pe care multe gospodine îl omit. Ciorba de miel este unul dintre preparatele obligatorii de pe masa de Paște.

Rețeta nu este deloc una complicată, însă trebuie să fim atenți la ingrediente. Dacă unul singur lipsește, atunci ciorba de miel ar putea avea un gust complet diferit.

Ingredientele pentru rețeta pentru ciorba de miel de Paște sunt următoarele:

Rețeta pentru ciorba de miel. Ingredientul pe care multe gospodine îl omit

  • 2 litri apă
  • 1 litru borş
  • 1 kg carne miel
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • verdeaţă
  • cozi de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri orez
  • 1 gălbenuş
  • 4 linguri smântână
  • 1 legatura leuştean

Rețeta pentru ciorba de miel. Ingredientul pe care multe gospodine îl omit

În ceea ce privește modul de preparare, prima oară ne ocupăm de carne. Astfel, se pun la fiert alături de sare bucățile de miel, dar căpățâna. Înainte de a începe să fiarbă, se ia spuma. Acest proces e important, deoarece zeama poate rămâne tulbure.

Este important să alegem carne de miel proaspătă pentru a avea gustul mult dorit și pentru a ne bucura de un preparat mai sănătos.

Ne ocupăm apoi și de legume. Se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în ciorbă, apoi se lasă să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră. Important este că nu trebuie să clocotească pentru că se destramă carnea de miel.

Rețeta pentru ciorba de miel. Ingredientul pe care multe gospodine îl omit

În momentul în care carnea de miel şi zarzavaturile au fiert, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat şi se adaugă 2-3 linguri de orez.

De asemenea, tot atunci adăugăm câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Se lasă să fiarbă orezul şi se acoperă cu un capac.

Între timp, într-un castron, se freacă un gălbenuş cu 2-3 linguri de smântână. După ce s-a făcut ciorba de miel, se opreşte focul şi se toarnă smântâna amestecânu-se cu atenţie să nu formeze cocoloaşe. Ciorba de miel poate să fie servită și ornată cu leuştean verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.