Rețeta pentru drobul de pui. Din ce se face, de fapt

0

Rețeta pentru drobul de pui. Din ce se face, de fapt. Pentru cei care renunță la carnea de miel anul acesta de Paște, carnea de pui poate fi o alegere mai bună, dar și mai ieftină

De asemenea, rețeta pentru drobul de pui nu e deloc complicată și are un gust destul de aromat dacă e preparată cum trebuie.

Pentru a prepara drobul de pui, ingredientele necesare sunt următoarele:

  • 1,5 kg carne de pui (pulpe și piept)
  • 300 g ceapă
  • 20 g căței de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 50 g pâine
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură de coniac
  • o mână de ciuperci
  • 15-20 g sare și piper

Rețeta pentru drobul de pui. Din ce se face, de fapt

Acest deliciu culinar merită încercat și e chiar mai delicios decât drobul de pui cu organe. Prima oară se taie ceapa, dar și usturoiul care va fi pisat.

Se pune la călit ceapa în ulei și se amestecă pentru 5 minute. Ulterior se adaugă usturoiul și se mai amestecă un minut, apoi se închide focul.

Pâinea va fi tăiată în cuburi, iar într-un castron va fi pusă alături de lapte și se lasă deoparte. Ciupercile se taie și ele mărunt.

Acum a venit momentul în care ne ocupăm de carne. Pulpele de pui și pieptul de pui se curăță de piele și se dezosează, apoi se taie cuburi.

Carnea trebuie trecută prin mașina de tocat. Mai departe se ia un bol și se pune carnea de pui, ciupercile, sarea, 1 ou, piper proaspăt râșnit, coniacul, ceapa și usturoiul.

Pâinea care a stat în lapte se frământă și se adaugă și ea în castron, iar întreg amestecul se frământă cu mâna și se pune apoi într-o tavă de copt tapetată cu hârtie.

Un detaliu important e că amestecul trebuie presat cu mâna cu mâna în formă pentru a elimina golurile de aer.

Drobul de pui cu piept de pui se acoperă cu capac sau cu folie de aluminiu/de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 80 de minute sau mai mult, în funcție de cuptor.