Rețeta perfectă pentru masa de Crăciun. Cum se face curcanul umplut

0

Rețeta perfectă pentru masa de Crăciun. Cum se face curcanul umplut. De pe masa de Crăciun nu lipsește friptura în primul rând.

Iar pentru cei care vor un meniu mai variat și nu se mulțumesc doar cu friptura de porc, o alegere bună poate fi curcanul umplut.

Rețeta pentru curcanul umplut e una foarte simplă și de asemenea, asigură un meniu complet pentru mai multe persoane.

Asfel, dacă ai musafiri la masa de Crăciun, rețeta de curcan umplut nu o să te dezamăgească. Ingredientele necesare sunt următoarele:

Rețeta perfectă pentru masa de Crăciun. Cum se face curcanul umplut

  • 1 curcan (6-7 kilograme)
  • jumătate de kilogram de carne de porc tocată
  • 6 felii bacon
  • 150 g șuncă de porc tăiată cubulețe
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 2 fire de țelină Apio
  • jumătate de pahar de migdale tocate
  • 4 mere
  • jumătate de pahar de stafide
  • jumătate de pahar de vin alb
  • jumătate de pahar de sherry
  • ulei pentru prăjit
  • sare și piper

Nu te speria de șirul lung de ingrediente, pentru că prepararea rețetei pentru curcan umplut la cuptor este destul de simplă.

Prima oară se spală curcanul cu apă rece, atât în interior cât și în exterior, apoi se lasă la uscat. De abia după ce e uscat se condimentează cu sare și cu piper și se leagă de picioare.

Următorul pas este să luăm un vas încăpător unde se pune curcanul cu apă și se fierbe câteva minute. Curcanul se lasă, apoi din nou la uscat.

Urmează prepararea umpluturii. Pentru a prepara umplutura se taie mărunt toate legumele și bacon-ul.

Rețeta perfectă pentru masa de Crăciun. Cum se face curcanul umplut

Usturoiul și ceapa se călesc în puțin ulei. După câteva minute se adaugă bacon-ul tocat și se lasă să prindă puțină culoare. Se adaugă și carnea tocată. Când carnea tocată începe să își schimbe culoarea se adaugă șunca, migdalele, stafidele, merele și țelina Apio. Se adaugă și sherry-ul și se lasă la gătit până ce toate legumele și carnea sunt gata.

Curcanul trebuie să fie injectat și cu vin. O altă alternativă este să avem o stingă și să injecta curcanul cu vin dintr-un loc în altul.

Următorul pas este să desfacem picioarele curcanului și să le umplem cu amestecul obținut. Odată ce e umplut, se vlagă din nou picioare.e

Pe tava unde punem curcanul se pot pune felii de ananas sau cartofi. Acesta se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă la gătit timp de 5 ore la o temperatură de 180-200 de grade.

L un kilogram de curcan se ia în calcul o oră de gătit. La fiecare oră, curcanul se stropește cu lichidul din tavă. Dacă în tavă nu mai rămâne lichid se adaugă apă, supă, sau vin.

După ce curcanul este aproape gătit, se înlătură folia de aluminiu și se mai lasă la gătit până ce capătă o culoare frumoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.