Rețeta simplă pentru glazura de ciocolată

0

Rețeta simplă pentru glazura de ciocolată. Glazura de ciocolată este piesa de rezistență în anumite produse dulci. Totuși, unele persoane pot întâmpina dificultăți în a o prepara.

Pentru a obține o glazură de ciocolată cremoasă, ușor de modelat și care să nu fie arsă, trebuie să încerci această rețetă foarte simplă. O poți folosi pentru a orna eclere, torturi, dar și alte prăjituri.

Rețeta simplă pentru glazura de ciocolată

Înainte de a te a apuca de ea, ține cont că ingredientele necesare pentru glazura cu ciocolată sunt următoarele:

  • 120 gr ciocolata
  • 80 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
  • 1 praf sare

Prima oară se pune la încălzit smântâna, la foc mic, iar când dă în clocot se adaugă ciocolata, care va fi lăsată măcar două minute până se înmoaie.

Rețeta simplă pentru glazura de ciocolată. La final se adaugă un strop de sare, iar totul se amestecă până la omogenizare. Se adaugă și untul, iar totul se amestecă continuu.

Rețeta simplă pentru glazura de ciocolată

Glazura ta de ciocolată va fi gata câteva minute mai târziu, așa că folosește-o cu încredere pentru că este pregătită.

Rețeta simplă pentru glazura de ciocolată. Cand glazura este un pic calduta, o adaugi peste tortul rece. Aceasta curge și îl acoperăîn final în realitate.

De asemenea, pune tortul sau prăjitura deasupra unui gratar de inox si sub acesta sa pune o tava in care sa se scurga excesul de glazura. Lasă glazura sa curga timp de 10 minute, iar dupa aceea pune totul la frigider timp de 2 ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.