Retrocedări suspecte! Menajera lui VANGHELIE deține un teren de 900.000 euro

Retrocedări suspecte, cumpărări de drepturi litigioase, puneri în posesie greșite – toate aceste metode de furt sau afaceri la limita legii din domeniul imobiliar au fost brevetate demult în lumea rechinilor imobiliari.

 

Europa Liberă a descoperit o nouă escrocherie: înregistrarea unei proprietăți cu o hotărâre judecătorească falsă pentru un teren care nu a fost încă revendicat de cineva.

 

  • În octombrie 2020, o bătrână de 71 de ani solicita înregistrarea unei proprietăți în zona Băneasa, una dintre cele mai bine cotate zone din București. Actul de proprietate se baza pe o decizie a Judecătoriei Sector 1 din 1997. Funcționarii de la Cadastru au intabulat proprietatea fără ezitare.
  • Așa a devenit oficială una dintre cele mai noi metode de tun imobiliar. De ce? Conform instanței, decizia judecătorească prin care s-a înregistrat proprietatea din zona Băneasa nu există. S-a folosit numărul unui dosar de la o altă cauză.
  • Teoretic, procurorii investighează această cauză, dar terenul în cauză este scos la vânzare. Ieri, când Europa Liberă a verificat din nou, terenul își aștepta, în continuare, cumpărătorul. Intermediarii și agenții imobiliari care vând terenul declară, absurd, că nu știu cine este proprietarul terenului pe care îl vând.
  • Bătrânica, proprietara din acte, locuia într-unul dintre cele mai insalubre blocuri din București. Conform vecinilor, aceasta a fost menajera familiei Marian Vanghelie. Fostul primar s-a mai folosit de femei de serviciu și în primele sale afaceri.
  • Marian Vanghelie a evitat să ne răspundă la întrebările legate de Veronica Pop, fosta menajeră a familiei. L-am întrebat prin mesaje pe care le-a citit dacă o cunoaște și dacă ne poate ajuta s-o contactăm.
  • Acest tun, dar și mare parte din afacerile la limita legalității din domeniul imobiliar vizează terenuri care nu au fost retrocedate în anii 2000.
  • Experții din domeniu susțin că astfel de aranjamente se pot face doar cu ajutorul angajaților primăriilor sau a celor de la Cadastru.
  • Apariția unor moștenitori, a unui testament, aranjarea unei asocieri cu statul, sau cumpărarea de drepturi litigioase sunt câteva dintre metodele des întâlnire care duc la reușita unui tun imobiliar în București și în marile orașe din țară.
  • Aceste escrocherii imobiliare sunt înlesnite de lipsa unui plan național de cadastru complet. Inițiate încă înainte de aderarea la Uniunea Europeană în 2007, programele de cadastrare națională au fost reluate în 2015, dar au înaintat atât de încet încât în 2021 nu sunt încă finalizate.

 

Articolul integral pe EUROPA LIBERĂ

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed